DONJI KRALJEVEC Horvat i Baranašić prozivaju načelnika: Gdje su novci?

Općinski odbor HDZ-a Općine Donji Kraljevec javio se priopćenjem za medije u kojem piše da je odlučio odlučio da će kandidirati za načelnika Zlatka Horvata i zamjenika načelnika Kristijana Baranašića.

Kandidati su u svom predstavljanju istaknuli kao najvažnije pitanje vezano uz sadašnjeg načelnika Miljenka Horvata, ono financijske prirode uz poruku - pitanje: 'Gdje su novci načelniče'?

Priopćenje prenosimo u nastavku.

'Naime, sadašnja vlast HSS-SDP na čelu sa načelnikom općine Miljenkom Horvatom, ove četiri godine nije financirala ni jedan značajniji općinski projekt, a niti je smanjila kreditne obveze koje je općina imala.

Završetak spremišta u sklopu Doma kulture u Donjem Pustakovcu financirala je HDZ-ova Vlada, pješačke staze financirao je ŽUC, a vrtić u Donjem Kraljevcu prema tvrdnji samog načelnika, tvrtka Tehnix.

Stoga se postavlja pitanje 'Pa gdje su onda novci načelniče'?

Od početka je vidljivo da HSS-SDP vode općinu kao svoje privatno vlasništvo, a onda na kraju i kao svoju privatnu kasicu. Najočitiji dokaz je način raspodjele novca za naknadu štete od mraza, nešto manje od 1 milijun kuna, koje je načelnik podijelio uglavnom svojoj obitelji i članovima svoje stranke.

U tome je išao tako daleko da je obitelji svog šogora isplatio i 50.000 kuna za štetu koju je pretrpio na području Preloga, iako je istu odštetu dobio isplaćenu i u Prelogu.

S druge strane mi mislimo na interes općine.

Ovih dana izborili smo novce kojima će fondovi financirati preko ŽUC-a pješačko-biciklističku stazu Donji Kraljevec-Hemuševec, Donji Kraljevec-Hodošan, te Hodošan u Ulici Braće Radić. To je početak.

Vjerujemo da će stanovnici općine prekinuti četverogodišnju agoniju, nerad i pljačku općine te dati novu priliku da ponovo postanemo razvojno najnaprednija općina u Međimurju, piše u priopćenju.'

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ginekolog i taekwondo trener: 'Želio sam pomoći djeci s Down sindromom, a grad mi je dodijelio derutan prostor'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.