Vožnja vlakom: 'Platim kartu, a moram do Čakovca u gužvi stajati'

U srijedu, 25. studenoga u našu se redakciju javio čitatelj koji se požalio na veliku gužvu u vlaku koji iz kolodovora Kotoriba prema Varaždinu polazi u 6:34 sati.

Ogorčen je jer ulaskom na kolodvoru u Donjem Kraljevcu već nema mjesta za sjedenje. Kaže kako je kupio kartu za sjedenje, a ne stajanje. Tim vlakom voze se školarci, radnici i ostali putnici, a on svakodnevno putuje na posao u Čakovec. Mišljenja je da potencijalnu opasnost predstavlja što putnici stoje na prijelazu između vagona. Kakva je situacija prilikom putovanja u vlaku snimio je sam čitatelj i poslao nam fotografije.

Zašto je tome tako upitali smo u HŽ Putničkom prijevozu d.o.o.:

'U vlaku 3303 (Kotoriba 6.34 – Varaždin 7.19) serije 7121 ima 144 sjedećih i 68 stajaćih mjesta, što je s obzirom da se u vlaku radnim danom prosječno vozi 200 putnika, dovoljan broj raspoloživih mjesta. Za taj vlak sjedala se ne mogu rezervirati. S obzirom da jedino rezervacija sjedala garantira sjedeće mjesto u vlaku, putniku bez rezervacije sjedala sjedalo se ne može garantirati. Nakon polaska vlaka vrata se automatski blokiraju', odgovorili su na naš upit.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Nakon Jasenovca Davor Bernardić okupio je stranačke kolege u središnjici stranke na Iblerovom trgu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.