Općina Šenkovec

Općina Šenkovec je smještena u središnjem dijelu Međimurske županije i prostire se na površini od 9, 18 km². Po veličini je treća najmanja jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji, te čini 1,26% ukupne površine Županije.

Općina je formirana 1997. godine. Prema popisu stanovništva iz 2001. godine Općina ima 2770 stanovnika. Gustoća naseljenosti je 301,73 st/km². U sustav Općine Šenkovec ulaze dva naselja: naselje Knezovec i Šenkovec. Središte lokalne samouprave je u naselju Šenkovec, dok je u naselju Knezovec formirano i ustanovljeno Vijeće Mjesnog odbora.

Područje Općine prostire se od Globetke, preko prve dravske stepenice sjeverno od Čakovca, na sjever do briježnog područja zapadno od Balogovske šume. Općina ima novi moderno opremljeni vrtić "Vrapčić", osnovnu školu, novoizgrađeni Sportski dom sa preseljenim nogometnim igralištem, zgradu – tzv. "staru školu" u kojoj je smještena uprava lokalne samouprave.

U istoj zgradi je smještena Knjižnica i čitaonica. Na našem području imamo Pulmunološki odjel županijske bolnice Čakovec na području Ksajpe, koja će djelovati u istim prostorima do premještanja u Čakovec; kapelu Sv. Trojstva u Šenkovcu i kapelu Sv. Florijana u Knezovcu, Župni ured i crkvu u izgradnji u naselju Šenkovec. Ujedno imamo i registrirani spomenik nulte kategorije kapelu Sv. Jelene. (Izvor: www.senkovec.hr)

Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.