Općina Donja Dubrava

Donja Dubrava je općina u Međimurskoj županiji, Hrvatska ,smještena blizu ušća rijeke Mure u Dravu. Sastoji se od jednog istoimenog naselja sa 2,531 stanovnikom. Donja Dubrava smjestena je na samom istoku Međimurske županije.

Od Čakovca 33 km, od Ludbrega 25 km i od Koprivnice 22 km. Donja Dubrava naziv dobiva po gustoj šumi dobravi, dubravi, kakva je postojala ovdje uz sastajalište dviju rijeka. Naravno, prošlost i razvoj Dobrave, kakav je tradicionalan naziv, blisko su vezani uz rijeku Dravu.

Najveći ostvaren projekt na Dravi nosi naziv Dubrava, dakako to je HE Dubrava. Većina mještana nezadovoljna je izgradnjom ovakvog megalomanskog projekta u samoj blizini. HE Dubrava stalna je prijetnja svim stanovnicima Donjeg Međimurja.

U gospodarstvu se osjeća razmah privatnog poduzetništva i obrtništva koje se na sreću čvrsto zadržalo. U Donjoj Dubravi djeluje osamdesetak poduzetnika i obrtnika. Najpoznatija živuća ikona mjesta jest Teta Liza odnosno Elizabeta Toplek, etno pjevačica. (Izvor: www.hr.wikipedia.org; www.donjadubrava.com)

Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.