VRIJEME Rujan će još biti topao i suh, a onda nas čekaju velike promjene

Ako ste mislili da će jesen brzo stići, prevarili ste se. Sušno i toplo razdoblje očekuje nas i tijekom cijeloga rujna ako je za vjerovati prognozu za jesen koju je za Europu objavila američka privatna meteorološka kompanija Accuweather. Prognoza se odnosi na rujan, listopad i studeni.

Suša koja traje u većem dijelu Italije i jugoistočne Europe bi se trebala, prema sezonskoj prognozi nastaviti i u ranu jesen, odnosno u rujnu kada se očekuju i dalje iznad prosječne temperature i malo kiše, piše Crometeo. Listopad i studeni donose pak kišovitije vrijeme pa bi se suša trebala prekinuti.

No, jug Italije i Grčku očekuje i u jesenskim mjesecima nastavak toplog vremena i sušnih uvjeta, a isto će vrijeme biti i u Španjolskog te Portugalu. Foto: AccuWeather Zapadne i središnje krajeve kontinenta, odnosno područja od Francuske, preko Njemačke do Poljske na početku jeseni očekuje, nakon kišovitog ljeta razdoblje stabilnijeg i sušnijeg vremena.

Veći dio rujna se prognoziraju temperature iznad prosjeka. Potom se u listopadu očekuje kišovitije vrijeme. Studeni bi tim krajevima trebao donijeti količinu oborine oko ili malo ispod prosjeka. Velika Britanija također može očekivati topliji i sušniji rujan, dok će slično vrijeme biti i u Baltičkim državama te Ukrajini.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Prva presuda zbog obiteljskog nasilja na Facebooku: s po tisuću kuna kažnjeni - šogor i šogorica!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.