U romska naselja odlazi 84 posto pomoći za uzdržavanje

Zavod za socijalnu skrb u Međimurskoj županiji (do studenog ta se ustanova nazivala Centar za socijalnu skrb) nema dovoljan broj stručnih, računovodstvenih i administrativnih radnika. Nedostaje ih čak dvadesetak.


Prošle godine nadležnom su ministarstvu poslane četiri molbe za novo zapošljavanje, a dobivena je suglasnost za zapošljavanje dva diplomirana socijalna radnika.


Od voznog parka Zavod ima pet službenih automobila - dvije škode fabie stare osam godina, clio star 15, renault star 18 i ford star 28 godina. Zavod godinama ne uspijeva postići zadovoljavajuću razinu kvalitete jer nema dovoljno zaposlenih u odnosu na broj korisnika.


Prema podacima Zavoda, u Međimurskoj županiji mjesto prebivališta ima 6500 pripadnika romske nacionalne manjine, a 60 posto su djeca.


Prošle godine stanovnicima Međimurske županije isplaćeno je 28,6 milijuna kuna pomoći za uzdržavanje, a 84 posto tog novca odlazi u romska naselja.

 

Svi ti podaci navode se u izvješću o radu Zavoda za socijalnu skrb u Međimurskoj županiji, o kojem će u četvrtak raspravljati Skupština Međimurske županije.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Majka iz pakla nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.