Igor Mezga iz Orehovice tetovirao je portrete sinova

Joj, tata, imaš mene i Edu, uzbuđeno je viknuo 3-godišnji Leon kad je prvi put vidio tatine tetovaže na potkoljenicama. Stao je kraj njih i proučavao ih pozorno, dodirivao i grlio objeručke. Tada je rekao da i on želi tetovažu, ali se zadovoljio naljepnicama iz slatkiša.


Igor Mezga (37), majstor tetovaže iz Orehovice, tetovirao je portrete sinova Leona i Ede (2) dok su imali oko godinu i pol, prenosi portal 24sata.hr.


Pitali su ga imali li i portret supruge Nene. - Ženu voliš, ali žena te može najuriti. Djeca su ti uvijek djeca. Ona su najveća vrijednost i sreća u životu. To sam shvatio tek kad sam ih dobio. Priznajem, prije su mi djeca išla na živce, ali sve se promijenilo kad nam se rodio prvi sin - nasmijao se Igor i dodao da se tetoviranjem bavi 18 godina.


U početku mu je to bio hobi, ali zadovoljnih mušterija je imao toliko da je otvorio salon u Varaždinu. Za svoj rad dobio je pet međunarodnih nagrada, Ipak, portrete sinova nije mogao izraditi sam pa su mu to napravile kolege. Za svaki portret trebalo im je oko četiri sata rada iglom i crnom bojom. Objasnio nam je zašto je djecu stavio baš na potkoljenice:


- Portret zahtijeva veliku preciznost, a na potkoljenici se koža najmanje mijenja kroz godine, dok stari - kaže i dodaje da se koža formira do dvadeset i koje godine. Nakon toga postoje puno manje šanse da se tetovaža izobliči. U njegov salon dolaze roditelji kojima tetovira portrete djece uglavnom na ramenu, lopatici i nozi. Kaže da rijetko koji muškarac želi portret supruge ili djevojke, ali često tetoviraju njihova imena. Poslije dolaze da im to prepravi.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Vlada ostaje bez glasnogovornice? Sunčana Glavak odlazi u Sabor
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.