ČESTITKA župana Međimurske županije povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane Međimurke i Međimurci!

Svaki put do ostvarenja zacrtanog cilja sa sobom donosi prepreke koje treba proći, iz kojih treba izaći jači, uzdignute glave i ponosan, te se tek tada cijeni svaki uloženi napor. No do tog cilja treba doći, za isti se treba dodatno potruditi, dokazati drugima, ali ponajviše sam sebi da je ostvariv i dostižan.

Prije 26 godina Hrvatska je doživjela jednu od svojih većih pobjeda, ostvarila višestoljetnu želju svog naroda za stvaranjem vlastite države, za samostalnost i neovisnost te mogućnost odlučivanja o našoj sutrašnjici.

25. lipnja obilježavamo dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske, dvije prve i ključne odluke naše povijesti koje zaslužuju našu poniznost i zahvalnost.

Posebice prema našim braniteljima koji nam u razvitku naše zemlje mogu poslužiti kao primjer zajedništva i solidarnosti, među kojima je bilo i 78 međimurskih boraca koji su diljem Hrvatske kao dio vojnih i policijskih postrojba svoje živote položili za domovinu.

Obilježavanje Dana državnosti, dan je ponosa, kada više nego ikad moramo pokazati da možemo i znamo slijediti primjer predanosti svojoj zemlji i kraju, kojem su nas naši bližnji kojih danas nema uz nas, podučili 1991., a neki i borbom u četiri godine koje su uslijedile.

Ponekad je žrtva koje je potrebna da se nešto realizira i ostvari, velika cijena, no za onoga koji je podnosi, ulog u budućnost i one kojima je namijenjena, stoga je nikada ne smijemo zaboraviti, već slaviti i prisjećati se, te vlastitim trudom i prepoznavanjem temeljnih vrijednosti, zajednički pristupiti za bolje sutra.

Svojim primjerom dokazujemo da je uz odricanje, veliki trud i predani rad moguće stvoriti zajednicu po mjeri čovjeka, a tako ćemo nastaviti raditi i dalje.

Međimurke i Međimurci!

Čestitam Vam Dan državnosti!

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Pijani divljak koji je pucao po Utrini završio u pritvoru: evo na koliko godina bi mogao završiti iza rešetaka
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.