Zdravi odmor by Luka Nižetić - projekt po mjeri čakovečkih osnovaca

Međimurski osnovci u svojim školama žele zdrave obroke, na svojim tanjurima očekuju raznovrsne namirnice, a mnogi od njih vole kuhati ili svojim roditeljima pomažu u tome.

Stoga i nije čudno da je gotovo jednoglasno afirmacijska skupina pobijedila negacijsku u Spikaonici koju su u sklopu projekta Zdravi odmor u III. OŠ u Čakovcu organizirali Podravka, Hrvatsko debatno društvo i Večernji list.

Više od 200 učenika s velikim zanimanjem pratilo je debatu koju su predvodili ambasadori projekta Luka Nižetić i Maja Vidaković, nutricionistica iz Podravke, postavljajući pri tome brojna pitanja.

„Danas je u školi bilo iznimno dobro, puno interakcije s klincima što je zapravo i poanta jer ih želimo potaknuti na razgovor i na dijeljenje mišljenja. Ovo je škola u kojoj je najviše djece dignulo ruku kad ih se pitalo znaju li kuhati. Recepti koje su nam pojasnili bili su vrlo interesantni“ - istaknuo je Luka Nižetić.

Omiljeni pjevač i pobjednik 1. hrvatskog Celebrity MasterChefa priredio je za male Međimurce neuobičajeni obrok - ragu s porilukom i tjesteninom. Prve komplimente dobio je od dječaka Huga, Grge i Borne koji su zbog aktivnog sudjelovanja u debati i prezentaciji svog kulinarskog znanja promovirani u njegove pomoćnike, a zatim i od svih učenika i nastavnika škole.

Svi su isprobali isto jelo koje su u velikoj tavi priredili Podravkini promotori kulinarstva predvođeni Zlatkom Sedlanićem. Sudeći prema općem zadovoljstvu, ovo jelo uskoro će se naći na školskom jelovniku čakovečke III. osnovne škole.

Recept za ragu s porilukom kao i kulinarski savjeti popularnog pjevača mogu se naći na  internetskoj stranici Zdravi odmor (www.zdraviodmor.hr) na kojoj se nalazi i niz korisnih tekstova o prehrani djece s ciljem edukacije djece, roditelja i nastavnika. Projektom Zdravi odmor Podravka nastoji širiti svijest o važnosti školskog obroka, o  potrebi njegove usklađenosti s pravilima ispravne prehrane, te  doprinijeti poboljšanju prehrambenih navika učenika, javlja Podravka.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Rekonstrukcija filmske scene u Kupinečkom Kraljevcu: osam policijskih vozila okružilo kuću pljačkaša
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.