Povezane vijesti
OŠ STRAHONINEC postala eTwinning školom

OŠ STRAHONINEC postala eTwinning školom

Na natječaju za eTwinning škole koji je bio objavljen 2017. godine Osnovna škola Strahoninec se prijavila i prošla dva kruga prijave te opsežnu anketu...

Nezaboravan tjedan u Donjem Kraljevcu za članove projekta 'Erasmus plus'

U školi Donji Kraljevec gostovali su sudionici projekta Erasmus+ u periodu od 5.12. -10.12.2016., tema projekta je bila 'Small explorers in a magic world of European folk culture'.

Projekt u trajanju od 2 godine, provodi se na engleskom jeziku u kojem naša škola sudjeluje sa školama iz 6 država - Poljske, Litve, Portugala, Španjolske, Italije i Turske, a došlo je ukupno 29 gostiju (učitelji i učenici) koje je pozdravila ravnateljica škole Sandra Vlahek - ispričala nam je o projektu koordinatorica projekta Ljerka Toplek.

Učenici koji su došli upoznati našu kulturu, bili su smješteni po međimurskim domovima.

- Cilj im je bio upoznati našu kulturu i tradiciju kroz razne sadržaje i druženja. Učenici su bili smješteni kod domaćina učenika škole što je bilo veliko i neopisivo iskustvo kako za učenike tako i za roditelje koje će dugo pamtiti jer su gosti direktno upoznali našu kulturu i način života a ujedno i mi kulturu zemalja partnera, ispričala je koordinatorica Toplek.

Dani su bili ispunjeni od jutra do mraka, od radionica u školi, oblačenja u narodnu nošnju, suradnju sa KUD-om, kolekcionarkom Marijom Šavorom, Kulturne večeri Općine, svečane školske Adventske priredbe i tradicionalne večere koju su pripremali roditelji učenika škole, posjet Centru Rudolfa Steinera.  Učenike su primili i ugostili i međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te načelnik Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat.

Upoznali su se i sa tvornicom Tehnix i gospodarstvenikom Đurom Horvatom na čijoj su suradnji, pomoći i podršci u obrazovanju i stjecanju novih iskustava neizmjerno zahvalni

Također su upoznali gradove Čakovec, Varaždin i Zagreb, razne Etnografske muzeje, Muzej za obrti i umjetnost, Čazmu i Božićnu priču obitelji Salaj, dvorac Trakošćan, Lepoglavsku čipku, Svetomarsku čipku, muzej Kolarić te sudjelovali na brojnim organiziranim aktivnostima.

- U navedenom tjednu svi su živjeli i radili za taj projekt, bila je odlična suradnja učenika,djelatnika, roditelja i čitave uže i šire zajednice sa gostima koji su bili oduševljeni našom tradicijom, hranom i domaćinstvom - rekla je za kraj Ljerka Toplek.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Varaždinac među najboljim svjetskim vozačima BMX-a: želja mu je otići na Olimpijske igre, a obitelj mu je najveća podrška
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.