Međimurci uspješni na Infokupu, Martin Josip Kocijan najbolji u državi!

Državna razina Infokupa održana je u Primoštenu od 15. do 18. ožujka 2016. Najbolji hrvatski osnovnoškolski i srednjoškolski učenici natjecali su se u nekoliko kategorija – Algoritmi, Osnove informatike te Razvoj softvera i poduzetništvo.

U najzahtjevnijoj kategoriji Algoritmi, u kojoj učenici pišu programe rješavajući vrlo složene matematičko-logičke problemske zadatke, Međimursku županiju predstavljali su sljedeći učenici: Matija Bujanić, učenik 5. razreda iz OŠ Ivanovec, Martin Josip Kocijan, učenik 8. razreda iz OŠ Šenkovec, Mihael Pristav, učenik 8. razreda iz OŠ Vratišinec i Leo Stričak, učenik 5. razreda iz III. OŠ Čakovec.

Najbolji među najboljima pokazao se Martin Josip Kocijan (mentori: Miljenko Blažeka i Dejan Drabić) osvojivši 1. mjesto u kategoriji Algoritmi za učenike 8. razreda dok je Mihael Pristav (mentori: Zlatko Okreša i Dejan Drabić) u toj istoj kategoriji osvojio 7. mjesto u državi.

U istoj kategoriji za učenike 5. razreda, Matija Bujanić (mentori: Karlo Zadravec i Dejan Drabić) je osvojio 5. a Leo Stričak (mentori: Nataša Boj i Dejan Drabić) 7. mjesto u državi.

Učenici su stjecali potrebna znanja i vještine u školi te na tečajevima i posebnim pripremama koje su polazili u udruzi „Mladi informatičari Strahoninca“ (MIS), udruzi koja djeluje na području Međimurske županije od 2004. godine i koja uz maksimalan angažman programerskih stručnjaka obrazuje učenike s područja županije i šire nastojeći u njima probuditi interes za programiranjem i motivirati ih da ustraju na tom putu vodeći se poznatom činjenicom velikog manjka programera u svijetu općenito.

I ovaj put se suradnja škola i lokalne zajednice pokazala ključnom za postizanje vrhunskih rezultata. Uz spomenute mentore svoj učinak dali su i ostali predavači udruge MIS, Viktor Lazar, Nikola Magdalenić i Matija Novak.

Udruga MIS, članica Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), za dodatne pripreme angažirala je i hrvatskog olimpijca Tonka Sabolčeca, sve u cilju da djeca dobiju što više znanja kako bi postali vrsni informatički stručnjaci. Iskrene čestitke učenicima i mentorima.

Najveće propisane novčane kazne za prekršaj rastu za do 40 milijuna kn, dio kazni određivat će se prema visini prihoda prekršitelja
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.