Međimurci uspješni na Infokupu, Martin Josip Kocijan najbolji u državi!

Državna razina Infokupa održana je u Primoštenu od 15. do 18. ožujka 2016. Najbolji hrvatski osnovnoškolski i srednjoškolski učenici natjecali su se u nekoliko kategorija – Algoritmi, Osnove informatike te Razvoj softvera i poduzetništvo.

U najzahtjevnijoj kategoriji Algoritmi, u kojoj učenici pišu programe rješavajući vrlo složene matematičko-logičke problemske zadatke, Međimursku županiju predstavljali su sljedeći učenici: Matija Bujanić, učenik 5. razreda iz OŠ Ivanovec, Martin Josip Kocijan, učenik 8. razreda iz OŠ Šenkovec, Mihael Pristav, učenik 8. razreda iz OŠ Vratišinec i Leo Stričak, učenik 5. razreda iz III. OŠ Čakovec.

Najbolji među najboljima pokazao se Martin Josip Kocijan (mentori: Miljenko Blažeka i Dejan Drabić) osvojivši 1. mjesto u kategoriji Algoritmi za učenike 8. razreda dok je Mihael Pristav (mentori: Zlatko Okreša i Dejan Drabić) u toj istoj kategoriji osvojio 7. mjesto u državi.

U istoj kategoriji za učenike 5. razreda, Matija Bujanić (mentori: Karlo Zadravec i Dejan Drabić) je osvojio 5. a Leo Stričak (mentori: Nataša Boj i Dejan Drabić) 7. mjesto u državi.

Učenici su stjecali potrebna znanja i vještine u školi te na tečajevima i posebnim pripremama koje su polazili u udruzi „Mladi informatičari Strahoninca“ (MIS), udruzi koja djeluje na području Međimurske županije od 2004. godine i koja uz maksimalan angažman programerskih stručnjaka obrazuje učenike s područja županije i šire nastojeći u njima probuditi interes za programiranjem i motivirati ih da ustraju na tom putu vodeći se poznatom činjenicom velikog manjka programera u svijetu općenito.

I ovaj put se suradnja škola i lokalne zajednice pokazala ključnom za postizanje vrhunskih rezultata. Uz spomenute mentore svoj učinak dali su i ostali predavači udruge MIS, Viktor Lazar, Nikola Magdalenić i Matija Novak.

Udruga MIS, članica Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), za dodatne pripreme angažirala je i hrvatskog olimpijca Tonka Sabolčeca, sve u cilju da djeca dobiju što više znanja kako bi postali vrsni informatički stručnjaci. Iskrene čestitke učenicima i mentorima.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Igor Vulje za RTL: 'Kazne za krađu osobnih podataka biti će do 20 milijuna eura'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.