FOI: Održana promocija, pohvale i za studente iz Međimurja

U petak, 13. siječnja, u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 6. svečana promocija prvostupnika ekonomije (109 promovenata) sa sveučilišnog preddiplomskog smjera Ekonomika poduzetništva koji se izvodi na Fakultetu organizacije i informatike kao i 5. promocija sveučilišnih magistara ekonomije (68 promovenata) sa diplomskog sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva.

Dok je u subotu, 14. siječnja 2017. godine u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 7. svečana promocija stručnih prvostupnika poslovne informatike (102 promovenata) sa stručnog preddiplomskog studija Primjena informacijskih tehnologija u obrazovanju (PITUP) koji se izvodi na Fakultetu organizacije i informatike.

Ekonomika poduzetništva je studijski smjer koji se već 10 godina izvodi na FOI-ju, u početku u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, a posljednje tri godine FOI taj studijski smjer izvodi samostalno.

Sveučilišnistudij Ekonomika poduzetništva (EP) izvodi se u području društvenih znanosti, polje ekonomija. Cilj studija je upoznati studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu.

Preddiplomski stručni studij PITUP se osim Varaždina izvodi i u Križevcima, Zaboku i Sisku, a 15 godina iskustva u izvođenju ovog studijskog programa dovoljan su i opravdan dokaz njegove neosporne kvalitete.

Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček je u obraćanju promoventima, ali i njihovim gostima istaknuo važnost obrazovanja kao i činjenicu da jedino obrazovanje može pomoći u gospodarskom napretku zemlje.

Dekan Fakulteta između ostalog istaknuo je važnost društvenih vrijednosti te potrebu daljnjeg povezivanja i umreženosti što je danas korištenjem suvremene tehnologije znatno olakšano.

Tradicionalno, Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu pohađaju i mnogi Međimurci pa je zavidan broj njih prisustvovao i ovoj promociji. Neki od njih, od dekana Nevena Vrčeka primili su i pohvale koje se dodjeljuju studentima s najvećim ukupnim ocjenama na kraju studija.

Nekoliko Međimuraca primilo je najveću pohvalu (summa cum laude), dok je veći dio njih primio veliku pohvalu (magna cum laude) ili pohvalu (cum laude).

U eksploziji na koncertu popularne pjevačice poginulo najmanje 19 osoba
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.