Ferovac Borna Bilas o studentskom životu u Zagrebu

Borna Bilas, prošlogodišnji maturant Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, danas ferovac, putem školske Facebook stranice poslao je crticu iz studentskog života u Zagrebu:

'Počelo je žestoko. Dok su neki fakulteti imali orijentacijske tjedne, mi smo na prvom satu dobili uputu od profesora: 'Pogledajte lijevo, pogledajte desno. Jedan od vas troje neće proći ovaj ispit.' No, nakon uvodnog šoka sve je došlo na svoje.

Na prvoj su godini četiri ozbiljna predmeta, jedan neozbiljni i tjelesni. I svaki od njih čini se zapravo koristan za daljnji život, što uopće nije loše.

Zgrada faksa je dosta velika i ponekad se malo teže snalazimo, no dva su mjesta najvažnija: definitivno skriptarnica (fotokopiraonica na ulazu u kojoj je moguće kupiti sve: od hrane i knjiga do alata za bicikle, a možete čak i fotokopirati) i Cassandra, FER-ova menza, koja je, priča se, najbolja od svih. (Osim što je uvijek, ali uvijek dugački red).

Biti u domu na Savi meni je baš odlično. Sve je blizu, jako je puno ljudi (u 11 zgrada više nego u cijelom mojem gradu), obnovljene sobe su baš lijepe, no stare su još bolje. Stare sobe stanar smije urediti sam po svojim željama pa svaka ima svoj štih: od mucastih tepiha preko polica punih knjiga sve do cvjetića na zidovima.

FER je na glasu kao vrlo zahtjevan fakultet. No, kako god bilo, meni je odlično jer učim ono što me oduvijek zanimalo i, još važnije, okružen sam ljudima koje zanima isto', napisao je Borna Bilas iz Murskog Središća.

Ovaj mladi Središćanac iznimno je uspješan i sposoban mladić koji ima dosta hobija, ali osnovno opredjeljenje mu je fizika, odnosno prirodne znanosti (energija, međudjelovanje, materije i gibanje), područje u kojemu je do sada ostvario niz zapaženih rezultata na raznim turnirima i natjecanjima.

U srpnju ove godine kao član Hrvatske ekipe sudjelovao je na 29. međunarodnom turniru mladih fizičara (IYPT) koji se održao u Jekaterinburgu u Rusiji.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Rekonstrukcija filmske scene u Kupinečkom Kraljevcu: osam policijskih vozila okružilo kuću pljačkaša
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.