VINOGRADARSTVO I VINARSTVO 'Jakopić' u pohodu na zapadna tržišta

Umjetnost stvaranja vina Vinske kuće 'Jakopić' ovih dana najsnažnije se očituje u sorti 'pušipel', vinu hrvatske sadašnjosti i budućnosti, koje iz podruma u Železnoj Gori kreće u pohod tržišta zapadne Europe.

Nakon što su oduševile Kineze, vina Jakopićevih osvojila su sva osjetila Austrijanaca, Nijemaca, Švicaraca, Mađara, Francuza, koji će ih uskoro konzumirati u svojim domovima, kamo i vozi Filip Jakopić, nova visokoobrazovana akvizicija i perjanica Vinogradarstva i vinarstva 'Jakopić'.

- Na nekoliko nedavnih skupova i druženja nekoliko međimurskih vinara s potrošačima iz više zapadne europskih zemalja, došli smo do zaključka kako je dobro da naša vina izvozimo, iz više razloga, a jedan je i stvaranje imena naše vinske kuće na tržištu, ali i konkurencijom koja je uistinu velika i snažna.

No naš međimurski 'pušipel' je postalo vino kojemu se europljani gotovo pak klanjaju.

Zaslužilo je to ovo vino, vinogradari, nositelji projekta i svi oni koji ga promoviraju, gdje značajno mjesto zauzima i nekoliko novinara - kaže, zadovoljan stanjem i saznanjem Branimir Jakopić, prvi čovjek obiteljskog vinogradarstva i vinarstva.

Domaće pak tržište traži, želi, ima i uživa u 'sauvignonu 2015' i 'rose 2015.-syrah cabernet sauvignonu'.

Ovog trenutka vinogradi su u izvrsnoj kondiciji i ne bude li nevremena, 2017. mogla bi postati jedna od najboljih godina, kao i sve 'neparne' do sada.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.