ŠEST visokokaloričnih namirnica koje tope kilograme

Višak kilograma opterećuje naše tijelo, osobito srce koje mora jače pumpati krv te kosti koje moraju nositi težinu tijela. Osim toga, višak kilograma opterećuje i samopouzdanje.

Kako biste se dobro osjećali u svome tijelu, ne trebate ići na isposničke dijete i opterećivati se brojanjem kalorija. Dovoljne su male korekcije u prehrani i dnevnoj rutini kako biste vrlo brzo vidjeli rezultate.

Sitnim koracima do velikih rezultata

Izbacite iz prehrane slatkiše i bijelo brašno (ili za početak barem smanjite njihov unos), a u prehranu uvedite visokokalorične namirnice poput punomasnih mliječnih proizvoda te mesa i domaćih ulja poput maslinovog ili bučinog. 

Punomasni mliječni proizvodi i crveno meso sadrže linolnu kiselinu koja pomaže u redukciji masnog tkiva, odnosno mršavljenju. Još jedna dobra stvar kod linolne kiseline je ta što utječe na oblikovanje tijela izgradnjom mišića. Zanimljivo, zar ne?

Tu su još i avokado, orašasti plodovi i jaja. Svi oni obiluju nezasićenim masnim kiselinama koje, što je ovdje najvažnije, sprječavaju prejedanje i čine nas sitima. Uz to obiluju hranjivim sastojcima. Primjerice, avokado ima triput više kalija od banane.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Bili smo na zagrebačkom festivalu posvećenom dronovima: provjerili smo zašto su industrija budućnosti
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.