RECEPT Međimurska gibanica - slastica koju mnogi obožavaju

Ne pretjerujemo ako kažemo da je gibanica statement slastica međimurskog kraja. Spoj maka, oraha, sira i jabuka tvori slojeviti međimurski kolač, a četiri sloja slažu se redom: orasi, sir, mak te jabuke na kraju.

Sastojci:

- kilogram oštrog brašna
- prstohvat soli
- 200 ml ulja 2 jaja i voda po potrebi

Priprema:

Tijesto razvaljamo, nakon što odstoji, tanko ga razvučemo. Nakon toga pripremamo nadjeve. Za nadjev s orasima pomiješamo 200 g oraha, 100 g šećera i rum; za nadjev od sira pomiješamo 500 g svježeg sira, 2 jaja, koricu limuna i oko 100 g šećera; Za nadjev od maka miješamo 200 g mljevenog maka, 200 ml mlijeka, dva vanilin šećera; Za nadjev od jabuka koristimo 600 g jabuka, 100 g šećera, cimet i vanilin šećer.

Nakon pripreme tijesta, slažemo redom slojeve prema uputama prethodno premazujući tijesto maslacem. Za kraj ostavimo dva lista, premažemo maslacem i pečemo na 160 stupnjeva oko sat vremena.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Susret svjetova: za žene make up, za muškarce - sprave za mučenje, čišćenje, glancanje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.