RECEPT Oreo torta sa šumskim voćem

Upoznajte svoju novu najdražu tortu! Lagana krema od mascarpone sira, žele od šumskog voća i podloga od oreo keksa! Odlična kombinacija za super užitak! Donosimo recept sa portala za slastice i jela, Slatkisvijet.com.

PRIPREMA:

Oreo kekse sameljite pa pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u dno namašćenog kalupa za torte (24-26 cm). Dok pripremate ostalo, podlogu od keksa spremite u hladnjak.

Šumsko voće stavite u manji lonac, dodajte šećer i pola količine vode pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne odledi. U ostatku vode razmutite gustin, dodajte otopljenom šumskom voću pa kuhajte dok ne dobijete gusti žele.

Žele od šumskog voća premjestite u lonac ili zdjelu širokog dna i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promiješajte da se ne stvori korica.

Za pripremu bijele kreme želatinu namočite prema uputi na pakiranju, ostavite da nabubri pa ju otopite na laganoj vatri.

Mascarpone sir izmiksajte s vanilin šećerom, šećerom u prahu i otopljenom želatinom. Dodajte slatko vrhnje pa miksajte kremu još malo dok ne postane dovoljno čvrsta.

Oreo kekse krupno nasjeckajte.

Preko pripremljene podloge od keksa razmažite 1/3 bijele kreme, zatim stavite polovicu nasjeckanih oreo keksa pa razmažite polovicu ohlađenog želea od šumskog voća.

Isti postupak ponovite još jednom: 1/3 bijele kreme te ostatak nasjeckanih oreo keksa i želea od šusmkog voća. Na kraju nanesite ostatak bijele kreme.

Tortu spremite u hladnjak da dovoljno očvrsne, najbolje preko noći. Ukrasite oreo keksima i svježim voćem.

SASTOJCI:

Podloga od keksa

350 g oreo keksa
100 g maslaca

Krema od mascarpone sira

500 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
3 žlice šećera prahu
1 želatina u prahu
10 oreo keksa

Žele od šumskog voća

450 g zamrznutog šumskog voća
100 ml vode
100 g šećera
40 g gustina

Trump na meti zbog lošeg rukovanja: provjerili smo kako to rade naši saborski zastupnici
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.