KUHARICA Šumska poslastica za proljetna popodneva

Sastojci za tijesto:

30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)

20 dag stolnog margarina Zvijezda

10 dag šećera u prahu

1 jaje

1 vanilin šećer

Korica jednog limuna

Od svih sastojaka umijesimo tijesto i ostavimo u hladnjaku oko 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo dno kalupa za torte. Manji dio tijesta stavimo u zamrzivač te ga prije pečenja naribamo po nadjevu od bobičastog voća.

Nadjev:

60 dag šumskog voća

15 dag šećera

vanilin šećer

15 dag mljevenih badema

2 g cimeta

korica jedne naranče

Priprema:

Pomiješamo šumsko voće sa svim sastojcima, a ako je smjesa prerijetka, dodamo mljevene bademe. Smjesu rasporedimo po tijestu, a tijesto koje smo zamrznuli naribamo pa sve pečemo u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 40 min.

Mirjanin savjet:

Crumble možemo ugrijati prije serviranja te ga poslužiti uz sladoled od vanilije i razne umake (malina, čokolada, vanilija, itd).

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.