KUHARICA Šumska poslastica za proljetna popodneva

Sastojci za tijesto:

30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)

20 dag stolnog margarina Zvijezda

10 dag šećera u prahu

1 jaje

1 vanilin šećer

Korica jednog limuna

Od svih sastojaka umijesimo tijesto i ostavimo u hladnjaku oko 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo dno kalupa za torte. Manji dio tijesta stavimo u zamrzivač te ga prije pečenja naribamo po nadjevu od bobičastog voća.

Nadjev:

60 dag šumskog voća

15 dag šećera

vanilin šećer

15 dag mljevenih badema

2 g cimeta

korica jedne naranče

Priprema:

Pomiješamo šumsko voće sa svim sastojcima, a ako je smjesa prerijetka, dodamo mljevene bademe. Smjesu rasporedimo po tijestu, a tijesto koje smo zamrznuli naribamo pa sve pečemo u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 40 min.

Mirjanin savjet:

Crumble možemo ugrijati prije serviranja te ga poslužiti uz sladoled od vanilije i razne umake (malina, čokolada, vanilija, itd).

U Direktu nam je svirala najbolja hrvatska violinistica - mlada violinska diva Katarina Kutnar
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.