EVO koje voće ne biste smjeli jesti zajedno

Voćna salata čini vam se kao jedan od najzdravijih obroka? Da, ali ako ste pažljivo birali koje voće ćete ubaciti u salatu. Voće biste trebali podijeliti na slatko, neutralno i kiselo i ne biste ga trebali miješati s povrćem. Doznajte kako kombinirati voće i što svakako treba izbjegavati.

Ne miješajte jagode i banane

Izbjegavajte miješati kisele plodove, poput grejpa i jagoda, ili polukiselo kao što su jabuke, šipak i breskve, sa slatkim plodovima, kao što su banane i grožđice. Neke studije pokazale su da krivo sljubljivanje namirnica može dovesti do mučnine, glavobolje i acidoze. Ono što možete jest miješati kiselo i polukiselo voće.

Ne miješajte voće i povrće

Voće i povrće različito se probavlja. Voće se brže probavlja i mnogi nutricionisti tvrde da su ti plodovi djelomično probavljeni do trenutka kada dođu do želuca. Voće sadrži i više šećera, što može ometati probavni proces povrća. Iz istog razloga ne smije se miješati naranču s mrkvom jer ta kombinacija namirnica može vam prouzročiti žgaravicu.

Najbolje prijateljice iz Zagreba osmislile torbu sa sedam odjevnih predmeta koju možete kombinirati na više od 20 načina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.