MJESEC HRVATSKE KNJIGE u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja u Hrvatskoj promiče čitanje kao društvenu vrijednost i knjigu kao kulturno dobro. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine nizom aktivnosti obilježava Mjesec hrvatske knjige koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga.

Osim besplatne članarine koja je ostvariva na dan 16. listopada 2017. i cjelomjesečnog oprosta zakasnine, organiziraju se i posjeti Knjižnici, pričaonice srijedom, održavaju nastavni sati lektire za osnovnoškolce te satovi informacijske pismenosti za srednjoškolce.

Za ljubitelje intelektualne zabave i dobrih krimića organizira se misteriozna večera, a kvizaši slave četvrti rođendan Trivija kviza. Rođendan je posebna prilika koju će proslaviti 18. listopada 2017. u 19 sati uz gostujućeg kvizmajstora Maria Kovača, autora popularne tv emisije Kvizna situacija, glumca, DJ-a, redatelja te poznate ličnosti hrvatske kvizaške scene.

Ove godine knjižnica organizira dvije književne večeri koje će biti posvećene lokalnim autorima Zoranu Lisjaku i njegovom krimi romanu Savršeni ustroj te Božidaru Glavini i njegovoj slikovnici Mišeki.

Uoči Dana hrvatskih knjižnica, u petak 10. studenog 2017. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga će primiti priznanje Knjižnica godine 2017.

Mjesec hrvatske knjige zatvaramo zanimljivim predavanjem o dravskim mitovima i legendama kojeg organiziramo u suradnji s Udrugom Mladih efekt i Muzejom Međimurja u okviru projekta LegenDra.

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan.

Cjeloviti program MHK 2017. nalazi se OVDJE.

 

Privođenje Ivana Crnjca, bivšeg financijskog direktora Agrokora
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.