LJUBOMIR KOLAREK Plaće su na 105., a ne na 3. mjestu u Hrvatskoj!

Gradonačenik Grada Preloga Ljubomir Kolarek danas je sazvao je konferenciju za novinare kako bi se obratio javnosti zbog krivo iznesenih činjenica vezanih uz plaće zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Preloga.

Na početku konferencije za novinare, gradonačelnik je napomenuo kako se istina krije daleko od iznesenih prosječnih 14.160,00 kn bruto plaće po zaposleniku. Naime, autorima ovog istraživanja dogodila se velika pogreška. Ukupan iznos bruto plaća koji je naveden 1.869.154,00 kn je točan podatak.

- Međutim on osim plaća službenika sadrži i plaće koje su isplaćene zaposlenim osobama na javnim radovima, koji s druge strane nisu uračunati u prosječan broj zaposlenih, radi se o dodatno njih 12 - rekao je Kolarek.

Matematički gledano – 1.869.154,00 kn/12 mjeseci = 155.762,83/23 zaposlenih = 6.772,29 kn, da točan podatak bio bi 6.772,29 kn prosječne bruto plaće po zaposleniku, što Grad Prelog svrstava na dno ljestivice istraživanja. Točnije na 105. mjesto od ukupno 127 gradova. Bruto plaća gradonačelnika je 17.523 kune.

- To je vidljivo i iz činjenice dokumenta koji je priložen RTL-ovoj anketi, a odnosi se na podatke o neto plaćama gradonačenika. Kako je moguće da se plaća gradonačelnika nalazi na oko 50-om mjestu liste najviših plaća gradonačelnika, a plaće cijele gradske uprave na samom vrhu? Prema tome ispada da svi gradski službenici imaju plaću približno jednaku, ako ne i veću od gradonačelnikove.

Ovim putem molimo RTL televiziju, koja je i plasirala informacije u javnost, neka naprave točna istraživanja, a ovakve netočne informacije neka ne plasiraju u javnost, jer šteta koja je nanesena teško se ispravlja.

Ovakve netočne informacije ne samo da štete Gradskoj upravi, nego već i svim njezinim zaposlenicima koji vrijedno rade za plaće koje su primjerene za naše područje - poručio je Kolarek.

Na konferenciji su bili i pročelnici Miljenka Radović i Željko Poredoš.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Uživo iz Bruxellesa: šef Facebooka u Europskom parlamentu daje iskaz o sigurnosti podatak Europljana
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.