GRAD PRELOG Stiže oko 348 tisuća eura iz programa EU

Grad Prelog dobio je podršku u dva europska projekta u sklopu Programa prekogranične suradnje INTERREG Mađarska - Hrvatska 2014.-2020. Projekti su izrađeni u partnerstvu sa Gradom Ludbregom i Gradom Letenye te sa Županijskom upravom za ceste Varaždin.

Radi se o projektu razvoja biciklizma uz rijeke Muru i Dravu akronima "Happy Bike", te o projektu razvoja prekogranične suradnje između gradova Ludbreg i Prelog te Općine Letenye akronima "DESCO".

Glavni cilj projekta "Happy Bike" je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Muru i Dravu uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. Osim toga cilj projekta je i generirati gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja, i to kroz privlačenje većeg broja posjetitelja.

U sklopu projekta će se postaviti sva potrebna infrastruktura vezana uz razvoj biciklizma i otvoriti nova međunarodna staza duga cca 100 km. Ukupna vrijednost projekta je 1.041.405,50 EUR, a udio Grada Preloga je 296.505,00 EUR.

Drugi projekt "DESCO" vezan je uz razvoj prekogranične suradnje između Gradova Ludbreg i Prelog te Grada Letenye. Opći cilj projekta je pružiti priliku za zajedničko sudjelovanje u razvoju strateškog razvoja za svakog partnera pojedinačno i za cijelo prekogranično područje.

U sklopu projekta razmjenit će se iskustva i znanja među svim sudionicima i sa hrvatske i sa mađarske strane, te jačanju međusobnih veza. Ukupna vrijednost projekta je 263.657,80EUR, a udio Grada Preloga je 51.937,20 EUR.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Hotel Hrvatska, Iž, bivše Todorićevo odmaralište: uskoro natječaji za zakup državnih nekretnina
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.