FOTO Vatrogasci iz Oporovca održali izbornu skupštinu

Proteklog je vikenda svoju godišnju skupštinu održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Oporovec. DVD Oporovec danas ukupno broji 54 aktivnih članova, od toga 9 ispitanih vatrogasaca, 13 vatrogasaca prve klase, 4 vatrogasna dočasnika, 7 vatrogasnih dočasnika 1. klase, 4 člana mladeži do 18 godina te 5 veterana i 110 podupirajućih članova.

Vrijedi istaknuti da je početkom godine bilo izvršeno bodovanje za 2016. godinu od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije te je DVD Oporovec sa 1083  boda rangiran na 3. mjesto u vatrogasnoj zajednici.

U 2016 godini su ostvareni svi ciljevi i rezultati s planom i programom društva. DVD Oporovec u svoju najvredniju opremu ubraja navalno vozilo TAM 80 T50 sa visokotlačnim sklopom i spremnikom za vodu od 550 litara, agregat 8/16 Magirus te muljaču Honda, prikolicu za agregat, dvije kolne šprice, 7 protupožarnih aparata, 2 hidrantska nastavka, 6 interventnih odjela  i ostalu popratnu pripadajuću opremu.

Upućena je zahvala Mjesnom odboru Oporovec, Gradu Prelogu, DVD-u Donji Kraljevec te Andriji Ribiću na vrijednoj donaciji zaštitnih odjela. Spomenice za 10 godina rada u društvu primili su Dominik Mihocek, Ivan Mihocek, Goran Sokač, Ines Zebec, Dario Pongrac, Nikola Balent, Marko Mihaljac te Mateja Mihoci, za 20 godina Damir Pigac i Božo Ivančić, a za 40 godina rada primio je Drago Gašparić.

 

Spomenicu Vatrogasni veteran primio je Vjekoslav Pantaler, zahvalnicu za dugogodišnji rad Kip sv. Florijana primio je Danijel Balent, zahvalnicu za doprinos u vatrogastvu primili su Ivan Magić i Marija Koren, a diplomu za zvanje ispitani vatrogasac primili su Sara Balent, Silvija Balent, Goran Zebec i Marin Snopek.

Skupštinu je pozdravio i novom vodstvu zaželio uspješan rad gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a uz njega skupštini su nazočili zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Josip Posavec, uz predstavnike udruga iz Oporovca i predstavnike prijateljskih vatrogasnih društava.

Izabrana su i nova rukovodeća tijela društva te je za predsjednika izabran Ivan Mihoci, za dopredsjednika Renato Žerdin, a za zapovjednika Mario Kočiš, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Glavni ubojice brzina, alkohol i korištenje mobitela: brojka poginulih u prometnim nesrećama i dalje prevelika
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.