FOTO U Prelogu obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studeni, predstavnici Grada Preloga, predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Preloga, učenici Osnovne škole Prelog te Srednje škole Prelog, obilježili su u petak 17. studenog.

Obilježavanje se održalo ispred spomenika Domovinskom ratu u Prelogu, gdje je svoja sjećanja na Vukovar, te 1991. godine, sa svima podijelio vukovarski branitelj Miroslav Radmanović

Nakon paljenja svijeća i lampiona, sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, služena je u Župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu u 18 sati. Paljenjem svijeća i lampiona odana je počast hrvatskom gradu heroju, Vukovaru te braniteljima koji su svoj život predali na oltar Domovine. 

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

Obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena. Prije dvadeset i šest godina, 18. studenoga 1991. nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Pazite da ne završite kao Martina Dalić! Kako zaštititi svoje mailove i kako vas provaljuju na Internetu?
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.