FOTO U Otoku proslavljen blagdan Presvetog Srca Isusova

Mještani filijale Otok, kao i drugi župljani župe sv. Jakoba iz Preloga, okupili su se na godišnju proslavu proštenja o svetkovini Srca Isusova. Slavlje je održano u nedjelju, 25. lipnja 2017. godine.

Slavlje Presvetog Srca Isusova uveličao je Mješoviti zbor Župe sv. Jakoba Prelog, a svetu misu je predvodio župni vikar, vlč. Nikola Markušić. U poslijepodnevnim satima odigran je i nogometni susret Nogometnog kluba Otok te ekipe All Stars, koju su činili igrači s područja Grada Preloga.

Kao posjed vlastelina Mutimira, Otok se spominje već 1222. godine. Ovo pitomo mjesto uz rijeku Dravu obilovalo je nekad sitnom sakralnom arhitekturom među kojom su se isticali pilovi i poklonci, primjerice skulptura Svete obitelji s kamenog javnog raspela.

Mjesto ima kapelu Presvetog Srca Isusova, koja je podignuta 1926. godine, a nalazi se na raskršću ulica. Svojim arhitektonskim oblikom i veličinom kapela podsjeća na kapelu Presvetog Trojstva u Prelogu, s karakteristikama kasnobaroknog razdoblja, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Kako je slučaj Merzel sukobio Turudića i USKOK: RTL-ova Ivana Ivanda Rožić analizira pravosudnu zavrzlamu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.