FOTO Prelog je u nedjelju zaplesao u ritmu maškara

Prelog je u nedjelju poslijepodne, zaplesao u ritmu maškara. Već tradicionalno fašničku povorku u Prelogu organizirala je Turistička zajednica Grada Preloga, a glazbeni ritam povorci koja se prošetala Prelogom dao je Puhački orkestar Grada Preloga.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek dao je ključeve u ruke malom Toniju, najmlađoj maski iz Dječjeg vrtića Fijolica, a maškare su obećali vratiti ključeve do srijede ujutro. U povorci su najbrojniji bili mališani iz Dječjeg vrtića Fijolica iz Preloga, a sudjelovale su i brojne udruge poput Nautičkog kluba Labud, Tratinčica iz Hemuševca, Udruge umirovljenika iz Preloga i veselog društva iz Otoka.

Svi su se predstavili na pozornici ispred Doma kulture. Najmlađi sudionici povorke bili su nagrađeni krafnama i čajem, a sve su maske nagrađene poklon bonovima u nekom od ugostiteljskih objekata na području Preloga. Nije izostalo ni suđenje Fašniku.

U ulozi suca bio je Damir Mužanić, Željko Sokač je pročitao optužbu, a Dejan Novak je barem malo pokušao ublažiti kaznu. No, Fašnik je ipak morao platiti cijenu svojih grijeha te su ga okrivili i kaznili za sve strahote koje su pogodile Prelog u prošloj godini, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Burno na Odboru oko Grupe Borg: Plenkovića rešetali pitanjima, Maras napustio sjednicu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.