FOTO Prelog dobio jedan od najmoderniji vrtića - 'Veselu lopticu'

Danas je u novom dijelu Preloga u svečarskom ozračju otvoren prvi privatni Dječji vrtić Vesela loptica vlasništvo tvrtke Mikološka-Bauer usluge d.o.o. čiji su vlasnici Leonarda i Mario Bauer.

Ovom činu su, uz brojne suradnike na realizaciji projekta, nazočili Mara Ivanković, voditeljica Službe za predškolski odgoj Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, dožupanica Međimurske županije Sandra Herman i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Tu su bili zaposlenici ustanove, roditelji djece budućih polaznika, a objekt je blagoslovio župni vikar župe Sv. Jakova apostola starijeg Hrvoje Damiš. Vrtić je presijecanjem vrpce otvorio 4,5 godišnji Fran Bauer, sin Leonarde i Maria uz prisustvo članova obitelji Mikološka- Bauer kojima se je posebno u emotivnom govoru zahvalila Leonarda. - Mi smo danas ponosni i sretni - istaknula je pritom.

Izgradnja Dječjeg vrtića Vesela loptica započela je 22.11.2016. godine. U izgradnju i namještanje vrtića uloženo je više od 5.5 milijuna kuna. Proteže se na površini od 868 četvornih metara, moći će primiti 80-tak djece jasličke i predškolske dobi s kojima će u punom kapacitetu raditi 15 djelatnika.

Ima četiri skupine, od toga jedna jaslička. Svaka skupina ima svoju garderobu i svoj sanitarni čvor. Gospodarski dio vrtića ima kuhinju, tri uredu, spremište, radionicu kućnog majstora i kotlovnicu. Uz to su tri velike terase od kojih je jedna za igranje djece.

Ideja u izgradnji takve ustanove trajala je više od 10-tak godina - rekla je u uvodu Leonarda Mikloška- Bauer, dodajući da su ih na taj korak potaknule brojne potpore roditelja i drugih relevantnih čimbenika. Ova ustanova će se razlikovati po tome jer će se u njoj provoditi sportski program, što omogućuje mala sportska dvorana i bazen u njenom sklopu, a u njoj će se provoditi i jezična edukacija.

Loptica je dobila podršku Grada Preloga koji ima jednu takvu ustanovu koja se iz godine u godinu sve više puni. Mario je po struci magistar kineziologije koji će provoditi sportski program. Rekao nam je kako su prije samog otvorenja, investitori i djelatnici vrtića održali u petak, 1. rujna Dan otvorenih vrata kada su svi zainteresirani izrazili oduševljenje vrtićem. Cijena boravka predloške djece bit će 975 , a jaslica 1.050. kuna uz identičnu subvenciju Grada kao i za njegov vrtić.

Na otvaranju, oduševljenje novim vrtićem nije mogao skriti gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji rekao kako je to potreba glede brzog gospodarskog razvoja Preloga i dolaska mnogih mladih obitelji u njihovu sredinu. Dodao je kako će ovaj vrtić Gradu biti nit vodilja za rekonstrukciju i dogradnju gradskog vrtića za što je osigurano 10 milijuna kuna predprstupnih fondova.

- Djeca od malih nogu moraju biti u ustanovama koje će im osigurati kvalitetan rast i razvoj - rekao je na kraju Kolarek i s ponosom istaknuo kako je taj vrtić po svim parametrima jedan od vodećih u RH, a što je potvrdila i Mara Ivanković i on je 804. u RH.

Znatiželjno, sretno te sigurno dijete koje osvještava i razvija svoje potencijale nit je vodilja vrtića, stoga će se od samog početka vrtić držati tih načela uvažavajući različitosti te poticati djecu da istražuju i otkrivaju vlastite potencijale i sposobnosti.

Zamjenica župana Sandra Herman je izrazila zadovoljstvo ovim otvaranjem i to baš na početku školske godine te je dodala kako Međimurska županija ulaže mnogo u odgoj obrazovanje, a i ono predškolsko. Kazala je kako je to vrtić koji zadovoljava sve pedagoške standarde, spada u red najmodernijih u RH. Suradnja gospodarstva, Grada i privatnog sektora je ovdje primjer kako unaprijediti predškolski i školski odgoj.

Sabina Lesjak Brezničar, ravnateljica ustanove, se je zahvalila vlasnicima što su njoj i ostalim djelatnicima omogućili rad u ovako modernoj ustanovi te je dodala kako će se u pravu izgradnju života i rada krenuti s današnjim danom.

Svečanost, čiji je moderator bio Željko Sokač, je započela državnom himnom koju je otpjevala Ana Bustruc.

Pas Medo kojem je sud zabranio lajanje zajedno sa svojim vlasnicima čeka rješenje žalbe koja nekome na stolu stoji ravno godinu dana
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.