FOTO Lea Krušelj u preloškom Muzeju Croata insulanus

U utorak navečer, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, otvorena je izložba umjetnice Lee Krušelj, pod nazivom 'Nit'.

Lea Krušelj preddiplomski sveučilišni studij Likovna kultura na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu završila je 2014. godine, a na nastavničkom odsjeku, smjer kiparstvo, 2016. godine stječe zvanje magistra edukacije likovne kulture.

Ovo je njezina prva samostalna izložba, a dosad je izlagala na skupnim izložbama u Zagrebu, Zaprešiću, Varaždinu i Đurđevcu te sudjelovala na brojnim radionicama i projektima u Zagrebu i Prelogu. O svom radu, u predgovoru programske knjižice, Lea Krušelj je zapisala:

'Sama činjenica da kao granulat koristim reciklirane proizvode poput kućišta kompjutera, vodovodnih cijevi, maski automobila ili gajbi za pivske boce, nastaloj formi daje posebnu dimenziju. Upravo takvu neorganiziranu formu smještam u prostor, igram se mogućnošću formacije te dolazim do željene kompozicije.

Naziv predgovora najbolje dočarava moje stvaralaštvo, gdje stvarajući djela sažimam prethodno naučene vještine, spoznaje i iskustva u jednom procesu'. 

Za glazbeni se ugođaj prilikom otvorenja, pobrinuo Kristijan Čurila na gitari. O izložbi i autorici govorila je kustosica Muzeja Croata insulanus Grada Preloga Iva Kožnjak, koja je i otvorila izložbu. Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja 2017. godine.

Uz izložbu „Nit“, autorica Lea Krušelj, održala je u srijedu i četvrtak, u prostorima Muzeja Croata insulanus, likovne radionice. Polaznici su izrađivali skulpture u obliku raznih životinja, inspirirani Leinim ciklusom slika s motivima životinja, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Zbog kiše kreće odlična sezona janjaca: saznali smo je li bolja lička, paška ili vlaška
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.