FOTO Koncert učenika Srednje škole Prelog za klub Duga

U dvorani Doma kulture ove je nedjelje, 19. veljače, održan koncert Srednje škole Prelog za klub Duga. Koncert je plod dugogodišnje suradnje ove srednjoškolske ustanove i preloškog kluba koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama.

Na nedjeljnom koncertu, koji je održan 11. godinu za redom, nastupili su se brojni SŠP-ovci i to kao pjevači, svirači, plesači i glumci. Pred brojnom razdraganom i veselom publikom, u kojoj su u prvim redovima dominirali štićenici preloške Duge te čakovečkog kluba Mura, predstavili su se mladi pjevači Jana Kovač, Nives Novak, Denis Makar, Justin Sabolčec, Dorian Gašparlin, Marija Recek, Valentina Ekart  i Jasmina Vuković.

Svojim frenetičnim nastupom publiku su na noge digli članovi SŠP benda Making of u sastavu Valentina Ekart, Marija Recek, Kristian Čurila, Justin Sabolčec, Dorian Gašparlin i Nikola Mikić.

Posebno veselo bilo je za vrijeme izvođenja igrokaza „Snuboki“ u kojem su na stare običaje prošnje te zavrzlame koje tijekom toga mogu nastati, publiku podsjetili mladi SŠP glumci Alijana Bogdan, Madlen Glavina, Đulijana Horvat, Mario Janušić, Manuel Oršoš, Senad Oršuš, Matija Šafarić i Sandra Topolko. Publika je s oduševljenjem pratila i plesne točke SŠP-ovaca  te nastup posebnih gostiju, članova Puhačkog orkestra Grada Preloga.

U ime Grada Preloga okupljene je toplim riječima  pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Goran Gotal, dipl. iur. Voditeljica kluba Duga Smiljana Strahija zahvalila se u ime štićenika svima koji su nastupili, istaknuvši kako je svaka podrška koju klub, ali i cijela Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, pod čijim okriljem Duga i Mura djeluju, dragocjena: „Darovati svoje vrijeme i talent za nekoga znači pokloniti dio sebe i svoje ljubavi, a to je neprocijenjivo. Veliko hvala svima na tome.“

Na koncertu je prikupljeno 3.480,00 kuna, koje će biti položene na žiro račun Kluba, a služit će za potrebe njegova rada.

Kao i ranijih godina i ove je godine glavnu „organizacijsku palicu“ u rukama imao prof. Mišo Rašan, djelatnik Srednje škole Prelog, koji je prije 11 godina inicirao koncerte SŠP-a za Dugu. Osim njega u pripremi su sudjelovali i drugi djelatnici škole, a posebno nastavnici Slađana Herman, Nina Strahija i Damir Rodiger, dok je za nastup preloške puhače pripremio njihov voditelj Igor Hrustek, prof.

Na lijepo uređenoj pozornici, za  što se pobrinula Turistička zajednica Grada Preloga, koncert su vodili učenici SŠP-a Sanja Varga i Mislav Kovač. Štićenici Duge na kraju su sve izvođače i publiku darivali prigodnim poklonima koje su sami izradili, javlja Prelog.hr.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Okončana kriza u Kaštel Sućurcu: specijalci upali u zgradu i svladali muškarca koji je pucao
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.