Povezane vijesti
PRELOG Vatrogasci primili novo vozilo

PRELOG Vatrogasci primili novo vozilo

Poseban poklon, uz blagdan zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, primilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Prelog. Gradonačelnik Preloga Ljubomir K...

FOTO DVD Prelog imao 34 intervencije, Josip Posavec i dalje predsjednik

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prelog ove je subote održalo 142. po redu izbornu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Josip Posavec, a njoj su, uz brojne članove društva, nazočili i predstavnici petnaestak prijateljskih vatrogasnih društava.

Svojim dolaskom skupštinu su uveličali gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, župnik, prečasni Antun Hoblaj, predstavnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca Robert Meglić te članovi bratskog društva Sesvete.

Izvješće o radu društva pročitao je zapovjednik Dubravko Cvetko te spomenuo da je DVD Prelog u protekloj godini imao 34 intervencije. Članovi društva osposobljavali su se za razne specijalnosti, a dio članova pristupio je osposobljavanju za zvanje vatrogasac koje se održavalo u Prelogu. 

Održan je i drugi po redu Kup Grada Preloga, na kojem je protekle godine nastupilo više od 140 natjecatelja te je želja društva da ovo natjecanje preraste u tradicionalno ostvarena. Članovi društva kroz godinu bili su prisutni na desetak crkvenih proslava te na 12 skupština drugih društava. Društvo danas broji pedeset i jednog člana i desetak članova vatrogasne mladeži.

 

DVD Prelog početkom ove godine ostvario je dugogodišnju želju te je u suradnji s gradom Prelogom nabavio rabljenu vatrogasnu autocisternu. Ove godine skupština DVD-a Prelog bila je i izborna te se biralo novo vodstvo. Tako je za predsjednika izabran Josip Posavec, a za zapovjednika Dubravko Cvetko. Među nagrađenima bili su Ljiljana Majdandžić koja je primila spomenicu za 20 godina rada u društvu te Slavko Štefan i Stjepan Mirić koji su primili spomenicu za 30 godina rada u društvu, javlja Prelog.hr.

Plenković posjetio Ivanec, najbolji mali europski grad za ulaganje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.