SUSRET Stjepan Kovač i finski veleposlanik Rajakangas o mogućoj suradnji

Finski veleposlanik Timo Rajakangas u četvrtak se sastao s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i tom prilikom razgovarao o brojnim mogućnostima suradnje i održavanju dobrih međunarodnih odnosa. U fokusu internacionalnih zajedničkih projekata veleposlanik Rajakangas i gradonačelnik Kovač vide nove tehnologije i digitalne inovacije kojima se gradovi pretvaraju u 'pametne gradove'.

Grad Čakovec već ima besplatan WiFi za sve korisnike u središtu grada, s planom širenja mreže, pametne klupe koje građanima pružaju mogućnost punjenja mobitela ili prijenosnih računala, solarno stablo, projekt prijevoza električnim biciklima te se intenzivno radi na primjeni drugih rješenja kojima će se povisiti kvaliteta života u gradu. Finski veleposlanik potvrdio je potrebu za intenzivnim ulaganjima u tehnologiju i obrazovanje i pohvalio napredne inicijative grada Čakovca.

Gradonačelnik Kovač i veleposlanik Rajakangas složili su se da je prioritet zadržati mlade Čakovčane u rodnom gradu otvaranjem novih radnih mjesta razvitkom infrastrukture i drugih aspekata zanimljivih investitorima. Finska je zasigurno jedan od najboljih uzora u IT i poduzetničkoj sferi te će ovaj susret potaknuti daljnju informatizaciju Čakovca.

- Oduševljen sam entuzijazmom gradonačelnika Kovača za stvaranjem „pametnog grada“ iako mnogi veći gradovi još nisu u dovoljnoj mjeri prepoznali prilike modernih tehnologija. Čakovec ima mnogo potencijala, i što je najbitnije, kvalitetan kadar. Siguran sam da ćemo u narednom razdoblju imati dobre prilike za suradnju - izjavio je veleposlanik Rajakangas.

- Bila mi je izuzetna čast sastati se s veleposlanikom Rajakangasom, jer je Finska uzor svim zemljama i gradovima koje prate tehnološke trendove i žele se razvijati u tom sektoru. U razgovoru s veleposlanikom prepoznali smo zajedničke interese i odredili investicijske potencijale na kojima ćemo i dalje raditi. Zajednička suradnja bila bi velika prilika za Čakovec i Čakovčane - rekao je Stjepan Kovač.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Krvoproliće u Nashvilleu: potpuno gol i naoružan ušao u restoran i otvorio vatru, ubio četvero ljudi
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.