'POŽAR' u vrtiću u Šandorovcu - vatrogascima cijevi na dar

U večernjim satima 2. svibnja 2017. godine, u Šandorovcu je bilo iznimno veselo za djecu iz vrtića. Naime, vatrogasci s južnog područja Vatrogasne zajednice Grada Čakovca u koji spadaju Dobrovoljna vatrogasna društva Kuršanec, Novo Selo na Dravi, Savska Ves, Šandorovec i Totovec izvršili su taktičku pokaznu vježbu. Na vježbi su sudjelovali i profesionalci iz JVP Čakovca.

Pretpostavka je bila kako je došlo do požara u Dječjem vrtiću ''Cipelica'', područni odjel ''Zvjezdice'' u Šandorovcu. Teta iz vrtića u pomoć zove vatrogasce na 193 koji izlaze sa navalnim vozilom i opremljeni izolacionim aparatima vrše unutarnju navalu. Zbog mogućnosti širenja požara izvan samog objekta u pomoć dolaze i vatrogasci DVD-a Kuršanec, Savska Ves i Totovec.

U isto vrijeme evakuirana su i djeca iz vrtića, ali se ustanovilo da pet djece nedostaje. Vatrogasci DVD-a Novo Selo Rok, Šandorovec i Totovec odmah su krenuli u potragu po okolnoj šumi, a vršili su i osvjetljenje pomoću agregata za struju marke ''Endress'' i LED reflektorima. Nakon nekoliko minuta potrage isti su i pronađeni.

Vježbom je rukovodio zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić, a ocijenjena je kao uspjela.

Na kraju vježbe u Društvenom domu u Šandorovcu predsjednik VZG Čakovca Mario Medved podijelio je po 6 komada ''C'' cijevi i 2 komada ''B'' cijevi svim DVD-ima s područja Grada Čakovca, a kojih ima ukupno petnaest.

Kako je tom prilikom naglasio Vatrogasna zajednica te je cijevi nabavila sredstvima premije požarnog osiguranja, kao dio stalnog obnavljanja i opremanja DVD-a za potrebe intervencija.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

77 zastupnika potvrdilo Horvata i Tolušića: oporba bojkotirala, Horvat glasao sam za sebe
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.