OLIMPIJSKI DAN Filip Ude razveselio mališane u vrtiću Vjeverica

Čakovečke predškolske i osnovnoškolske ustanove pridružile su se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. U Dječjem vrtiću Cipelica taj dan se redovito obilježava, a izuzetak nije bila ni ova godina. Svih 468 djece bilo je uključeno u sat tjelovježbe.

U matičnom vrtiću Cipelica, kao i u područnim vrtićima Cvrčak i Vjeverica sat tjelovježbe vodili su treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. U vrtiću Vjeverica male vježbače posjetili su srebrni olimpijac Filip Ude i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Tom prigodom je naš najbolji gimnastičar odgovarao na brojna pitanja mališana, kojima je ukazao na važnost tjelovježbe.

- Budite veseli, radosni i razigrani, ali nemojte zaboraviti i vježbati. Ako budete marljivo radili i trenirali možete i vi jednog dana postati uspješni sportaši - izjavio je Ude.

Gradonačelnik Kovač iskoristio je priliku i čestitao proslavljenom sportašu na osvajanju brončane medalje na Challange cupu u mađarskom Sombathelyu te mu poželio sreću na predstojećem Svjetskom prvenstvu u gimnastici. Govoreći o obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana podsjetio je kako se u Čakovcu obilježava cijelo jedno desetljeće.

- Cilj je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju - rekao je Kovač i dodao kako je Čakovec uz brojne epitete sigurno i "grad sporta".

Hrvatski olimpijski dan obilježen je u 1. osnovnoj školi tradicionalnim pješačenjem od škole do Mačkovca gdje se planirane sportske igre zbog pljuska nisu održale. U 2. osnovnoj školi od 10 do 12 sati organizirana su sportska natjecanja: graničari, nogomet, košarka i štafetne igre.

Odigrana je revijalna utakmica između učenika i učitelja koju su dobili učenici rezultatom 3:2. U 3. osnovnoj školi pak je po prvi put organizirana tjelovježba za sve učenike. Na početku svake smjene prvih 20 minuta pod vodstvom profesora TZK odrađene su pripremne vježbe s ciljem naglašavanja važnosti svakodnevnog vježbanja.

U Osnovnoj školi Ivanovec dan je obilježen u petak 8. ožujka zajedničkim sportskim aktivnostima u predmetnoj nastavi prijepodne i u razrednoj nastavi poslijepodne.
Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica.

Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

 

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Bivši referent Hypo banke ponovio svoje tvrdnje o Sanaderovoj proviziji
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.