OLIMPIJSKI DAN Filip Ude razveselio mališane u vrtiću Vjeverica

Čakovečke predškolske i osnovnoškolske ustanove pridružile su se obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana. U Dječjem vrtiću Cipelica taj dan se redovito obilježava, a izuzetak nije bila ni ova godina. Svih 468 djece bilo je uključeno u sat tjelovježbe.

U matičnom vrtiću Cipelica, kao i u područnim vrtićima Cvrčak i Vjeverica sat tjelovježbe vodili su treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. U vrtiću Vjeverica male vježbače posjetili su srebrni olimpijac Filip Ude i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Tom prigodom je naš najbolji gimnastičar odgovarao na brojna pitanja mališana, kojima je ukazao na važnost tjelovježbe.

- Budite veseli, radosni i razigrani, ali nemojte zaboraviti i vježbati. Ako budete marljivo radili i trenirali možete i vi jednog dana postati uspješni sportaši - izjavio je Ude.

Gradonačelnik Kovač iskoristio je priliku i čestitao proslavljenom sportašu na osvajanju brončane medalje na Challange cupu u mađarskom Sombathelyu te mu poželio sreću na predstojećem Svjetskom prvenstvu u gimnastici. Govoreći o obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana podsjetio je kako se u Čakovcu obilježava cijelo jedno desetljeće.

- Cilj je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanjem građana u sportske aktivnosti, podizanja svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju - rekao je Kovač i dodao kako je Čakovec uz brojne epitete sigurno i "grad sporta".

Hrvatski olimpijski dan obilježen je u 1. osnovnoj školi tradicionalnim pješačenjem od škole do Mačkovca gdje se planirane sportske igre zbog pljuska nisu održale. U 2. osnovnoj školi od 10 do 12 sati organizirana su sportska natjecanja: graničari, nogomet, košarka i štafetne igre.

Odigrana je revijalna utakmica između učenika i učitelja koju su dobili učenici rezultatom 3:2. U 3. osnovnoj školi pak je po prvi put organizirana tjelovježba za sve učenike. Na početku svake smjene prvih 20 minuta pod vodstvom profesora TZK odrađene su pripremne vježbe s ciljem naglašavanja važnosti svakodnevnog vježbanja.

U Osnovnoj školi Ivanovec dan je obilježen u petak 8. ožujka zajedničkim sportskim aktivnostima u predmetnoj nastavi prijepodne i u razrednoj nastavi poslijepodne.
Element koji povezuje sve sudionike Hrvatskog olimpijskog dana je bijela majica.

Bijela boja na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima, kao što to čini zastava prijateljstva – olimpijska zastava na kojoj pet isprepletenih krugova na bijeloj pozadini povezuje cijelo čovječanstvo.

 

Umro Charles Manson, zloglasni vođa kulta 'Obitelj'!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.