NENAD DAMIŠ i dalje na čelu DVD-a Mačkovec

U subotu je održana Izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mačkovec. Ovo Dobrovoljno vatrogasno društvo u protekloj je godini imalo četiri intervencije, od čega jednu požarnu. Mali broj intervencija ne znači da lani nisu bili aktivni, već naprotiv. Mnogo se radilo na edukaciji, podizanju spremnosti te odlasku na natjecanja.

Kako je u pozdravnom govoru naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, i mačkovečki DVD slika je u kojem se danas nalazi čakovečko dobrovoljno vatrogastvo. U 2016. godini pozitivno su poslovali, mnogo se radilo na preventivi i edukaciji, uspješno se nastupalo na natjecanjima, a brojna vatrogasna mladež, pokazuje da su u Mačkovcu vatrogasci jedna od najuspješnijih udruga. Grad Čakovec će, rekao je gradonačelnik, i u ovoj godini aktivno podupirat ne samo ovaj DVD, već sva društva na području grada.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved istaknuo je da su u svakom našem mjestu vatrogasci okosnica društvenog života. Ni Mačkovec nije izuzetak, jer su od sedam udruga koje djeluju na ovom području, oni među najaktivnijima i neprepoznatljivima.

Predsjednik Medved govorio je i o planovima Vatrogasne zajednice Međimurske županije, rekavši da će se u narednom razdoblju veći naglasak staviti na obuku vatrogasaca. U tu će se svrhu urediti vatrogasni poligon na bivšem vojnom poligonu u Čakovcu, a vježbalište će omogućiti čakovečkim i međimurskim vatrogascima upoznavanje s realnim situacijama na koje mogu naići pri gašenju požara.

Na Skupštini su se obratili i predsjednik Mjesnog odbora Mačkovec Josip Varga, te tajnik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Robert Pevec.

Skupština je bila izborna. Nenad Damiš ponovno je izabran za predsjednika društva. Potpredsjednik će mu u novom četverogodišnjem mandatu biti Tomislav Vrbanec. Za zapovjednika je izabran Darko Zorković, a za tajnika DVD-a Matija Zorković.

Kao što je to i uobičajeno, podijeljene su zahvalnice i priznanja dugogodišnjim članovima društva, kao i mladeži koja je u proteklom razdoblju boje DVD-a uspješno branila na natjecanjima.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Stupa Uredba o zaštiti podataka: 'Unatoč regulativi, stvarno povećanje sigurnosti se neće dogoditi'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.