MEĐIMURSKI FAŠNIK Manifestacija i ove godine opravdala postojanje

Međimurski fašnik u Čakovcu se uspješno organizira već 53 godine za redom. Turistička zajednica grada Čakovca osnovana je 8. veljače 1964. godine kada je osnovano Turističko društvo tadašnje općine Čakovec s namjerom organizacije Međimurskog fašnika i očuvanja tradicijske maske i tradicije maskiranja u Čakovcu i u Međimurju.

>>> Fotogalerija: 53. Međimurski fašnik u Čakovcu 
>>> Fotogalerija: 53. Međimurski fašnik u Čakovcu 2
>>> Fotogalerija: 53. Međimurski fašnik u Čakovcu 3

Svake godine možete vidjeti na koji način se Fašnik obilježavao u prošlim vremenima, te kako su se ljudi u Međimurju od davnina maskirali. Posebna pozornost pridaje se autohtonim međimurskim maskama. Već godinama njeguju tradicionalne fašničke običaje, te čuvaju tradiciju kako ne bi pala u zaborav.

- Iznimno smo ponosni na našu bogatu tradiciju koju svake godine predstavljamo građanima i posjetiteljima, te što je ova manifestacija prepoznata i širom granica države. Međimurski fašnik u Čakovcu i ove godine smo uspješno priveli kraju. Grad je preplavio zavidan broj građana i posjetitelja koji su došli podržati manifestaciju i uživati u fascinantnim kreacijama naših sudionika, pjesmi, plesu i veseloj i ludoj atmosferi.

Bio je pravi užitak vidjeti toliko nasmijanih i veselih lica koja su se pridružila fašničkom ludilu u našem gradu - konstatirala je sa zadovoljstvomBoška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca, koja je sa svojom suradničkom ekipom i ovu manifestaciju odradila vrhunski.

Grad Čakovec jedan je od 5 gradova osnivača Saveza karnevalskih gradova Hrvatske, a zahvaljujući njegovanju tradicije i njegovanju 'Međimurskog fašnika' grad je 1995. godine postao članom Europske karnevalske udruge FECC, a pokladna tradicija u Međimurju uvrštena je na listu nematerijalne kulturne baštine u sklopu registra kulturnih dobara Republike Hrvatske kojeg donosi Ministarstvo kulture RH. 

Kreativci za bolje sutra iz Zagreba poslali duhove prošlosti autobusom van Hrvatske
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.