LJETNI KAMPOVI Kampom iz košarke završen prvi tjedan

Prvi tjedan 13. sezone Ljetnih sportskih kampova "Svaki tjedan sport jedan" koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grada Čakovec je završio. Na rasporedu su bila čak tri kampa. U prijepodnevnim terminima kampovi iz plivanja i kickboxinga, a poslijepodne kamp iz košarke. 

Tradicionalno veliki odaziv bio je na kamp iz plivanja, za čiju provedbu je zadužen Čakovečki plivački klub. Na taj kamp se odazvalo preko 150 školaraca, a na kampu iz kickboxinga sudjelovalo je 20-tak djece. U poslijepodnevnom terminu, u  dvorani 1. osnovne škole Čakovec održan je kamp iz košarke kojeg je provodio Košarkaški klub Međimurje.

Na njemu je sudjelovalo 70-tak dječaka i djevojčica, a voditelj kampa Stjepan Novak je rekao da su školarci odlično prihvatili način rada. Naime, naglasio je, tjedan dana je prekratko vrijeme da se u potpunosti savlada košarkaško umijeće, ali je dovoljno da se zagrebe površina.

- Učimo ih osnove košarke na koševima koji su prilagođeni visini njihovog uzrasta. Tijekom dva sata trudimo im se kroz igru prikazati sve čari igre pod obručima. Posebno me veseli što osim dječaka od 1. do 8. razreda na kampu imamo i 20-tak djevojčica, izjavio je Novak.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec pak je kazao kako se kampovi odvijaju prema planu. Naglasivši kako je glavna nit vodilja prilikom organizacije kampova bila omogućiti djeci kvalitetno provođenje slobodnog vremena, dati im izbor brojnih aktivnosti te da na kraju i nešto nauče, zaključio je kako se iz priloženog već na prvom tjednu kampova moglo vidjeti da se u tom naumu uspjelo.

Dodavši kako ovog ljeta čakovečki osnovnoškolci na rasporedu imaju rekordna 22 kampa, rekao je da je sljedeći tjedan na rasporedu kamp iz nogometa kojeg organizira Škola nogometa Međimurje Čakovec.

Inače, kampove djeca iz čakovečkog područja plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše - one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Krstičević u SAD-u letio u F-16: 'Zaista je moćan zrakoplov, Hrvatska je donijela najbolju odluku
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.