IT konferencija ČIPS u Čakovcu okuplja renomirane stručnjake

U čakovečkom Centru za kulturu će se u četvrtak 4. svibnja održati Čakovečka IT predavanja i susreti, skraćeno ČIPS. Riječ je o konferenciji koja okuplja renomirane IT stručnjake i mlade inovatore s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih tvrtki.

ČIPS će se fokusirati na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu te ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava. Jedan od organizatora je i Grad Čakovec.

- Željeli smo mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere.

Stoga će najbolji ljudi iz sektora i oni koje su već počeli koristiti IT rješenja u poslu, svojim primjerom pokazati što je važno i kakvi se rezultati postižu kad se otvorimo promjenama i novim znanjima. ČIPS je nastao iz želje da se naš kraj još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da će posjetitelje zaintrigirati raznolike teme predavanja - izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

S obzirom na to da je budućnost u neraskidivoj povezanosti tehnologije sa „stvarnim životom“, ČIPS je kao nit vodilju konferencije osmislio spoj omiljene grickalice i računalnih čipova, a ta analogija prožima čitav program. Svi zainteresirani moći će zagristi u nova znanja na nekom od interesantnih panela i zagrabiti punu šaku ideja iz razgovora s onima koji su se već odvažili za moderno poslovanje.

Prvo će se grickati uz predstavnike gradova budućnosti, Čakovec, Ludbreg i Rijeku, a kako se mogu transformirati pojasnit će stručnjaci iz inovativnog ICT brenda Setcor. Apetit za napredovanjem pobudit će vam Nanobitovo predavanje, dok će se poslijepodnevna panel rasprava baviti IT-om u turizmu. Tehnološko-inovacijski centar Međimurje prezentirat će svoje projekte i model rada, a potom će predstavnici lokalnog Media-Softa predstaviti globalne uspjehe.

Očekuju se još neka važna imena hrvatske IT scene, jedan od kojih je Nenad Bakić, koji će za kraj govoriti o obrazovanju kakvo naša djeca zaslužuju. Konferenciju će moderirati Mia Biberović i Saša Cvetojević, koji će se pobrinuti da vam ne promakne nijedna mrvica bitnog sadržaja.

Više informacija na http://www.cips.com.hr/ i Facebook stranici ČIPS-a.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Cesare završio u bolnici: Najavljen prosvjed protiv ovrhe nad dječakom
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.