GRADONAČELNIK KOVAČ čestitao Dan žena: Ravnopravnost se mora braniti i razvijati

Povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uputio je čestitku u kojoj stoji:

'Poštovane sugrađanke!

Međunarodni dan žena nije samo još jedan praznik u nizu kojim se obilježavaju događaji iz prošlosti, već podsjetnik na stoljetnu borbu žena za ravnopravnošću. On nas podsjeća da su prava koja danas uzimamo zdravo za gotovo, izborena teškom i krvavom borbom, ali i upozorava da su ona i daje izuzetno krhka.

U današnjem društvu relativizira se sve, pa tako i stečena prava. Još uvijek postoje dijelovi svijeta u kojima su žene građani drugog reda, te gdje borbu za svoja prava često plaćaju zatvorskim kaznama, pa i životom.

Zbog svega toga, svake godine ponovno moramo ponavljati da samo društvo u kojem su svi građani ravnopravni i s jednakim pravima može napredovati, te podsjećati da su tijekom povijesti za prava žena pali mnogi životi. Moramo govoriti i o tome da su žene kod nas još uvijek slabije plaćene od muškaraca, te da u našem društvu još uvijek postoje tradicionalni stereotipi o ulozi i mjestu žena u društvu.

Stoga, ovaj praznik podsjetnik je da se sva ljudska prava, među kojima je i pravo na spolnu ravnopravnost, moraju braniti i razvijati.

Sretan Vam Međunarodni dan žena!', završava čestitka koju potpisuje Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca.

Hrvatski proizvođači organiziraju sastanak kojim žele spriječiti rusko preuzimanje kontrole nad Agrokorom!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.