VIDEO I FOTO 'Zrinska jesen' u Čakovec privukla mnoštvo ljudi

Manifestaciju 'Jesen u gradu Zrinskih' u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca počela je jučer, traje danas, a završit će u sutrašnje predvečerje.

- Njome se na simboličan način pozdravljamo od ljeta i pripremamo za jesen - ističe Boška Ban Vlahek, bacc.oec., voditeljica Turističkog ureda u Čakovcu.

Kao što su i ranije manifestacije u Čakovcu, pogotovo one turističkog usmjerenja, u ovaj grad u bilo koje doba godine privukle mnoštvo namjernika tako je 'Zrinska jesen' primamila na glavnu čakovečku ulicu izlagače iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske - njih blizu sedamdeset.

U ova tri dana oni nam predstavljaju razne proizvode, a mirisi jesenskih delicija preplavio je grad. Tako su svoje mjesto na izložbenom prostoru našli eko proizvodi, voće i povrće, rakije raznih okusa, med i proizvodi od meda, vino i drugo piće i delikatese, četrdesetak različitih asortimana.

Posebnu pažnju namjernika privlače izložbena mjesta na kojima se može izravno promatrati nastanak određenog proizvoda, a potom ga još i degustirati. Prezentacija starih običaja s jesenskom tematikom podsjeća kako su 'živeli i kaj su jeli naši stari'.

Manifestacija nudi i niz drugih popratnih sadržaja, a da bi se uvjerili u njih valja doći u Čakovec.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Usporedili smo radnu godinu saborskih zastupnika i onu prosječnih Hrvata i došli do - zanimljivih brojki
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.