FOTO Održana skupština DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane

Ove subote u prostorijama Nogometnog kluba 'Sloga' u Čakovcu, održana je godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva 'Pustakovec-Buzovec-Putjane'. Osim pregleda rada u prošloj te iznošenja plana za ovu godinu, Skupština je bila i izborna.

Ovaj čakovečki DVD ima 119 članova, od čega je 28 mlađe od 18 godina. U protekloj godini, sve zadaće i aktivnosti društva, bile su prvenstveno usmjerene na sprječavanje nastanka požara, provođenje preventivnih mjera zaštite, stručnu obuku članstva, prijemu novih članova, promidžbi vatrozaštite u svim životnim i radnim sredinama, ali i sudjelovanju na natjecanjima.

Izuzetno uspješna bila je seniorska ženska A ekipa, koja je na Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice, koji je u rujnu održan u Đakovu, osvojila prvo mjesto. Osvojile su i tri treća mjesta, te četvrto mjesto na 7. državnom natjecanju koje je zadnjeg dana rujna održano u Puli. Kako je istaknuo zapovjednik DVD-a, Zvonko Knezić, unatoč tome što nisu osvojile medalju, u konkurenciji od 52 ekipe pokazale su zavidnu spremnost i uvježbanost, te će sigurno u narednom razdoblju biti još bolje.

DVD je lani imao samo jednu tehničku intervenciju, no to ne znači da se malo radilo. I u prošloj godini, bili su aktivni u zajednici, osiguravali su Vuzmenke, odradili niz edukativnih akcija s najmlađima, dijelili preventivne letke mještanima, pregledali hidrantsku mrežu i bunare, rekao je, među ostalim Knezić.

Sve to ne bi bilo moguće da nije bilo podrške i financijske pomoći, posebice Grada Čakovca i Gradskog kotara Jug. Kako su istaknuli izuzetno dobru suradnju u 2016. imali su i sa Vatrogasnom zajednicom Međimurske županije, Vatrogasnom zajednicom Grada Čakovca, te Javnom vatrogasnom postrojbom Čakovec.

- Iznimno mi je drago bilo slušati izvješća o radu u minuloj godini DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, a vjerujem kako ćemo, kao i sa svima drugima, napraviti još bolju suradnju između Grada Čakovca i društva - rekao je u obraćanju gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te naglasio da će Čakovec i ubuduće pomagati i pratiti rad svakog DVD-a na području Čakovca.

Kovač je čestitao svima koji su dobili priznanja i nagrade za postignute rezultate. - Posebno je važno raditi s mladeži, a broj mladih u vašim redovima, jamstvo je da vatrozaštita u južnom dijelu Čakovca ima budućnost, završio je gradonačelnik.

Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Grada Čakovca, a ujedno i DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, naglasio je da članovi ovog DVD-a njeguju i razvijaju dugogodišnju tradiciju vatrogastva u ovom dijelu grada.

Protekla godina bila je uspješna, činjenica da nije bilo požarnih intervencija omogućila je aktivni rad na dugim poljima, prvenstveno na uvježbavanju, edukaciji i radu s mladima. Čestitao je svima, posebice članovima ekipa koji su na natjecanjima širom Hrvatske svojim rezultatima promovirali čakovečko i međimursko vatrogastvo.

Biralo se i novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje. Na vrhu DVD-a nije došlo do promjena, tako da će i u naredne četiri godine DVD-om Pustakovec-Buzovec–Putjane predsjedati Mario Medved, a zapovijedati Zvonko Knezić. Njihovi zamjenici bit će Marijan Medved, odnosno Kristijan Đunđek.

Skupština je bila prilika i da se promoviraju članovi koji su u protekloj godini ostvarili nova vatrogasna zvanja. Luka Toplek promoviran je u vatrogasca prve klase, a Tifani Ban, Mona Juričan i Ivana Mesarić u dočasnice prve klase. Novi vatrogasni časnik je Kristijan Đurek, a časnik prve klase Ivana Pejić. Voditeljica vatrogasne mladeži je Martina Đurek.

Policija iz HNK izbacila nekoliko prosvjednika protiv Frljićeve predstave
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.