FOTO Mačkovec svečano obilježio svoj dan

Svečanom sjednicom u petak navečer svečano je obilježen Dan mjesta. Mačkovec svoj dan obilježava 27. kolovoza kao obljetnica na prvi spomen svog imena. Naime, 27. kolovoza 1376. godine osnovan je samostan Svete Marije i Svih svetih, a u dokumentu o osnivanju spominje se i mjesto Mačkovec.

Pozdravljajući sve prisutne, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da mu je uvijek drago doći u Mačkovec, jer je riječ o sredini koja se ističe po svom bogatom društvenom životu.

Grad Čakovec je u proteklom razdoblju mnogo ulagao ne samo u sufinanciranje udruga koje djeluju u Mačkovcu te svojim djelovanjem promiču i obogaćuju svoje mjesto, već i u gradnju i održavanje infrastrukture.

Tako je lani je uređen prilazni put novom objektu Baptističke crkve, a ove godine prolaz prema Šenkovcu. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacije i vodovoda prema novom objektu Baptističke crkve, nakon što se napravi krenut će i izgradnja.

Pri kraju je izrada projekata za rekonstrukciju sjevernog dijela sportskog objekta na nogometnom igralištu, gdje će se postaviti nova nadstrešnica i krovište. Za kojih mjesec dana započinje i energetska obnova dječjeg vrtića Mrav. Vrijednost radova 721.000 kuna, od toga sufinanciranje Fonda iznosi 315.000 kuna. U planu je izmjena stolarije Društvenog doma. Sva ova ulaganja, istaknuo je gradonačelnik Kovač, Mačkovec će učiniti još boljim mjestom za život.

Predsjednik Mjesnog odbora Mačkovec Dragutin Balog, u svom se obraćanju osvrnuo na ostvareno u protekla dva mjeseca, koliko djeluje sadašnji saziv MO. U narednom razdoblju, rekao je Balog, očekujemo nastavak realizacije projekta Sportskog doma, odnosno ishođenje građevinske dozvole kako bi se moglo početo s radovima. Obnovu krovišta, fasade i sustava grijanja Društvenog doma prijavit će na Operativni program konkurentnost i kohezija energetske obnove javnih zgrada. Napravit ćemo projekt za izradu ograde oko nogometnog igrališta, obnoviti dječja igrališta, obnoviti oglasne ploče po mjestu te postaviti još jednu u Breziću.

Na Svečanoj sjednici su bili i zamjenici gradonačelnika Mario Medved i Zoran Vidović, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Nino Vurušić, predsjednici mjesnih odbora s područja Grada, predstavnici udruga iz Mačkovca te naravno, brojni mještani.

Inače, program obilježavanja održavao se i prethodni vikend, kad su održani Sportski susreti podružnice Udruge umirovljenika iz Mačkovca, a ove subote pak je Mačkovec bio mjesto održavanja tradicionalne Seoske olimpijade u organizaciji NK Omladinac i Utrke Mačkovca koju je organizirala Udruga mladih iz Mačkovca. Rekracijsko vježbanje održano je u organizaciji Udruge Sport za sve.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Daruvar zavijen u crno: ekspresno je pokošena trava zbog koje je stradao devetogodišnjaka!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.