FAŠNIK U ČAKOVCU Sve je spremno za 53. Međimurski fašnik

Posljednji vikend u veljači maske će ponovno zavladati ulicama Čakovca. Naime, u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca održat će se 53. Međimurski fašnik. Fašnik je inače prva manifestacija koji je prije više od pola stoljeća organizirano održana u Čakovcu, te zbog koje je i osnovana Turistička zajednica Grada Čakovca.

I ove godine subota je rezervirana za Dječji fašnik. On se održava već 25 godina za redom, a ove godine prema riječima gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača očekuje se tisuću djece. Nedjelja pak je rezervirana za tradicijski Fašnik.

- Međimurski fašnik koji se kontinuirano održava u Čakovcu, jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji njeguje tradicionalne fašničke običaje. Naime, samo u našem gradu može se vidjeti na koji način se Fašnik, odnosno završetak zime obilježavao u prošlim vremenima, samo kod nas se mogu vidjeti kako su se ljudi nekad maskirali u Međimurju, ali i ovom dijelu Europe.

Upravo je zato naš čakovečki Fašnik tradicija koju treba njegovati i razvijati - rekao je među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, zamolila je roditelje da djecu u subotu dovedu pred Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje najkasnije do 9:40. Od tuda kreće povorka prema Trgu Republike.

Što se tiče tradicijskog Fašnika, i ove će godine biti zastupljene sve fašničke skupine, a bit će gostiju i izvana. Prijave još traju, a dosad se prijavilo 800-injak sudionika. Naravno, organiziran je bogat program koji završava suđenjem krivcu za sve nedaće i nevolje u protekloj godini.

I ove godine, u subotu dijelit će se krafne. U suradnji sa sponzorima, osigurano je 2000 krafni koje će građanima podijeliti gradonačelnik i njegovi zamjenici. Inače, Međimurski fašnik prva je manifestacija ove godine koju organizira Turistička zajednica Grada Čakovca.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Majka iz pakla nepravomoćno osuđena na 33 godine zatvora
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.