PO ULAGANJU u dječje vrtiće Čakovec je na drugom mjestu u Hrvatskoj

Po ulaganju u dječje vrtiće Čakovec je čak na drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza metropole, iako s prigradskim naseljima broji tek 28 000 stanovnika, pohvalio se priopćenjem čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Gradske vlasti navode da su se u osnovnoškolskom obrazovanju u Čakovcu još prije tri godine usmjerili na STEM područja i osigurali učenicima radionice informatike, robotike, tehničkog odgoja, radio-goniometrije, strojarstva i elektronike.

Gradske vrtiće polazi više od 950 djece, dok u privatne ide njih 150. Uz to, Čakovec sufinancira i dadilje za 15-ero djece te pola s po 500 kuna po djetetu. Organizirana je i predškola za pripadnike romske nacionalne manjine, a za većinu djece s posebnim potrebama osigurani su pomagači.

"2.400 osnovnoškolaca ima osigurane besplatne obvezne udžbenike, u velikoj mjeri plaćen prijevoz do škole, a sva djeca s valjanim rješenjem imaju pomagača u nastavi. Od ove godine Čakovec preko EFS-a u potpunosti plaća užinu za otprilike 300 djece slabijeg imovinskog stanja.

U tri škole organiziran je produženi boravak koji grad sufinancira sa 600,00 kn po djetetu, a polazi ga 155 učenika. Grad preko Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca financira održavanje Ljetnih i zimskih sportskih kampova, a čakovečki osnovnoškolci mogu pohađati brojne izvannastavne aktivnosti, od sporta preko informatike do šaha", ističe gradonačelnik Kovač.

Čakovec već godinama stipendira studente, s oko 2 i pol milijuna kuna godišnje, a velik broj njih nakon studija vraća se u Čakovec i Međimurje tu nalazi posao, dodaje.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ovisnost djece o mobitelima! Zajednica Susret počela kampanju: 'Neću biti rob tehnologije'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.