PO ULAGANJU u dječje vrtiće Čakovec je na drugom mjestu u Hrvatskoj

Po ulaganju u dječje vrtiće Čakovec je čak na drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza metropole, iako s prigradskim naseljima broji tek 28 000 stanovnika, pohvalio se priopćenjem čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Gradske vlasti navode da su se u osnovnoškolskom obrazovanju u Čakovcu još prije tri godine usmjerili na STEM područja i osigurali učenicima radionice informatike, robotike, tehničkog odgoja, radio-goniometrije, strojarstva i elektronike.

Gradske vrtiće polazi više od 950 djece, dok u privatne ide njih 150. Uz to, Čakovec sufinancira i dadilje za 15-ero djece te pola s po 500 kuna po djetetu. Organizirana je i predškola za pripadnike romske nacionalne manjine, a za većinu djece s posebnim potrebama osigurani su pomagači.

"2.400 osnovnoškolaca ima osigurane besplatne obvezne udžbenike, u velikoj mjeri plaćen prijevoz do škole, a sva djeca s valjanim rješenjem imaju pomagača u nastavi. Od ove godine Čakovec preko EFS-a u potpunosti plaća užinu za otprilike 300 djece slabijeg imovinskog stanja.

U tri škole organiziran je produženi boravak koji grad sufinancira sa 600,00 kn po djetetu, a polazi ga 155 učenika. Grad preko Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca financira održavanje Ljetnih i zimskih sportskih kampova, a čakovečki osnovnoškolci mogu pohađati brojne izvannastavne aktivnosti, od sporta preko informatike do šaha", ističe gradonačelnik Kovač.

Čakovec već godinama stipendira studente, s oko 2 i pol milijuna kuna godišnje, a velik broj njih nakon studija vraća se u Čakovec i Međimurje tu nalazi posao, dodaje.

Odvjetnica Mislava Galića potvrdila da je njezin klijent predao dokumente iz kojih proizlazi tko je odgovoran za financije
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.