ČAKOVEC dobiva ELEN punionice za električna vozila

U srijedu, 17. svibnja u Športskoj ulici (kod bazena) u trajni rad će se pustiti prve ELEN punionice za vozila na električni pogon u Čakovcu. Punionicu će svečano otvoriti Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca, i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Čakovcu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Čakovec dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Čakovec.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. U fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze se punionice u Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Pagu, Novom Marofu, Braču i ostalim gradovima.

Također, kroz sufinanciranje od strane Europske unije, HEP priprema otvaranje brzih punionica na autocestama koridora TEN-T. Za razvojni projekt eMobilnosti te promicanje elektromobilnosti u Hrvatskoj, HEP-u je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

Naknadu štete mogu očekivati samo poljoprivrednici čiji su nasadi ili oprema potpuno uništeni
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.