ČAKOVEC dobiva ELEN punionice za električna vozila

U srijedu, 17. svibnja u Športskoj ulici (kod bazena) u trajni rad će se pustiti prve ELEN punionice za vozila na električni pogon u Čakovcu. Punionicu će svečano otvoriti Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca, i Domagoj Puzak, voditelj tima za eMobilnost HEP grupe.

ELEN punionica u Čakovcu postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Čakovec dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Čakovec.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio i pustio u pogon 37 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima. U fazi realizacije priključka na elektroenergetsku mrežu nalaze se punionice u Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Pagu, Novom Marofu, Braču i ostalim gradovima.

Također, kroz sufinanciranje od strane Europske unije, HEP priprema otvaranje brzih punionica na autocestama koridora TEN-T. Za razvojni projekt eMobilnosti te promicanje elektromobilnosti u Hrvatskoj, HEP-u je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Slavenka Drakulić u RTL Direktu o svojoj novoj zbirci priča: 'Tema nevidljive žene se nametne'
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.