ANTUNOVSKO PROŠTENJE Bogat program, na Jugu će pivat i klapa Rišpet

Turistička zajednica grada Čakovca i Grad Čakovec od 2014. godine aktivnije su se uključili u organizaciju 'Antunovskog proštenja', što je rezultiralo brojnim novim sadržajima i atraktivnim programima. Tako će biti i na ovogodišnjoj manifestaciji, koja se na čakovečkom Jugu održava od 11. do 13. lipnja.

Ovogodišnji program predstavljen je na konferenciji za novinare koja je u četvrtak održana u župnoj dvorani župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu. Kako je tom prilikom naglasio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ponovno je napravljen program koji će biti zanimljiv ne samo stanovnicima tog dijela Čakovca već i cijele županije.

U trodnevnom programu velik je broj vjerskih, koncertnih i zabavnih sadržaja. Prvog dana proštenja, u nedjelju na pozornici nastupa klapa Rišpet, a u utorak Dixiland Band Čakovec. Koncerti počinju u 20:30 sati, a naravno oni su i besplatni, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

O vjerskom djelu programa govorio je župnik fra Tomislav Božiček. U subotu 10. lipnja počinje trodnevna duhovna oxbnova koju predvodi fra Smiljan Berišić, a koja obuhvaća molitvu krunice, ispovijed, večernju misu, procesiju do kipa sv. Antuna Padovanskog te molitvu za bolesne, djecu i potrebe. U nedjelju 11. lipnja u 9 sati u crkvi na Jugu održat će se misa zahvalnica za kraj školske godine, a u ponedjeljak misa za bolesne, starije i potrebite.

Proštenjarsku misu na blagdan sv. Antuna Padovanskog u utorak u 11:00 sati, predvodi sisački biskup mons. dr. Vlado KošićU 17 sati bit će blagoslov djece i ljiljana, u 19 sati večernja misa.

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek, istaknula je da neće nedostajati ni tradicionalne ponude, poput licitarskih srca i tradicionalnih međimurskih proizvoda. Za najmlađe, ali i one malo veće, tu je vožnja s kočijom i besplatna vožnja turističkim vlakićem.

U dane proslave blagdana sv. Antuna Padovanskog na snazi će biti i privremena regulacija prometa. Bit će zatvorena cesta na Trgu Ivana Pavla II., od križanja s ulicom Luja Bezeredija do križanja s ulicom Ivana Sokača te ulica Ivana Sokača od kružnog toka do križanja s ulicom Nikole Pavića. Zbog škole cesta će se privremeno otvoriti u ponedjeljak i utorak kako bi se roditeljima i djeci omogućila lakšu prolaznost do škole.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Ako želite raditi za državu morat ćete proširiti znanje i ispuniti određene uvjete, pogledajte koje
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.