U Varaždinu sastanak direktora koji zapošljavaju više od 5.000 izaslanih radnika

Sve veći broj hrvatskih radnika radi u inozemstvu, većina još uvijek kao izaslani radnici.

Spomenimo, izaslani radnik je fizička osoba koja za poslodavca sa sjedištem u Republici Hrvatskoj obavlja posao u drugoj državi sukladno međudržavnim ugovorima o socijalnom osiguranju.

- Zaoštravanje propisa i podizanje cijene rada u zemljama rada te nerazumijevanje od strane hrvatskih vlasti, izvoznike dovodi do problema i upitne daljnje egzistencije brojnih hrvatskih industrijskih poduzeća. Sastanak vodećih gospodarstvenika daje neke odgovore na ovu situaciju, mišljenja je Zoran Andročec direktor INGRA-DET udruženja koji s ciljem lakšeg prelaženja preko navedenih problema poziva gospodarstvenike na sastanak u Varaždin.

Direktori više od 20 poduzeća koji zapošljavaju više od 5 tisuća naših radnika koji rade u inozemstvu pridružit će se sastanku s ovom problematikom u Hotelu Varaždin, Kolodvorska 19, u petak 8. rujan s početkom u 12 sati.

Neke od teme sastanka su promjena direktive za izaslane radnike i formiranje prijedloga stava RH oko nje i koordinacija s ostalim emitivnim zemljama te porezna problematika, odnosno oporezivanje nesamostalnih predstavništava u koliziji OECD propisa i ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Svi zainteresirani pozivaju se na sastanak.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Odvjetnica iz Zagreba karijeru gradi u New Yorku: proglašena zvijezdom u usponu
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.