'TWO RIVERS ONE GOAL' 6,4 milijuna kuna za EGTS 'Regija Mura'

Europska grupacija za teritorijalnu suradnju (EGTS) 'Regija Mura' postigla je izvrstan rezultat na natječaju za EU fondove, u okviru prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska- Hrvatska za razdoblje 2014. - 2020.

Predsjednik vodećeg partnera, EGTS-a 'Regija Mura' Mario Moharić, kazao je da ukupna vrijednost projekta pod nazivom 'Two rivers one goal' iznosi 842.285,50 eura ili 6,4 milijuna kuna i uključuje sve donje međimurske i mađarske općine uz rijeku Muru i Dravu uključujući i općinu Legrad, gdje će se za potrebe razvoja vodenog turizma s raftingom na rijeci Muri i Dravi izgraditi pontonska pristaništa sa uređenjem okoliša.

Uz vodećeg partnera EGTS 'Regija Mura' u projektu 'Two rivers one goal' nalaze se još i tri projektna partnera i to općina Goričan (uređenje turističko-sportsko rekreacijskog centra uz ribnjak Goričan) s iznosom od 254.224,50 EUR, općina Donji Vidovec s iznosom od 119.422,00 EUR i općina Legrad s iznosom od 81.129,00 EUR.

Predsjednik EGTS-a 'Regija Mura' Mario Moharić kazao nam je da duguju veliku zahvalnost za uspješnost ovog projekta Ministarstvu vanjskih poslova Republike Mađarske koje je svojim djelovanjem i zalaganjem uvelike doprineslo uspješnosti ovog, do sada najvećeg projekta EGTS-a, čije je sjedište u Republici Mađarskoj u Serdehelju.

 

Obzirom da je EGTS 'Regija Mura' registriran i odobren od strane Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske prije nešto više od dvije godine, realno je za očekivati da će ova organizacija tek u narednom razdoblju biti pravi pokretač razvoja ovog područja uz rijeku Muru i Dravu s uspješnim korištenjem sredstava iz raznih EU fondova.

Mnogi nisu izišli na birališta, no zato su bili aktivni na društvenim mrežama
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.