Povezane vijesti
SRD 'SOM' KOTORIBA Uskoro Dani soma

SRD 'SOM' KOTORIBA Uskoro Dani soma

Slijedom tradicije SRD Som Kotoriba organizira u subotu, 29. srpnja natjecanje imena Dani soma Kotoriba 2017. To je natjecanje u športskom ribolovu u...

STRATEŠKI dokumenti suradnje EGTS i na hrvatskome jeziku

Kotoriba, odnosno njen načelnik Ljubomir Grgec, u četvrtak su bili domaćini predstavljanja novo izrađene i na hrvatski jezik prevedene brošure 'Kohezijski pregled i Strategija integriranog razvoja područja Regija Mura EGTS'.

Istu je predstavio Stjepan Tišler, načelnik mađarske pomurske Općine Serdahelj, a tom događaju je nazočila i dr. Andrea Antal, predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske u Odjelu za EGTS. Rečeno je kako je prijevod koštao 900.000 forinti, 700.000 sufinanciralo Ministarstvo vanjskih poslova Mađarske i 200.000 naš EGTS kojim je obuhvaćeno 13 općina s mađarske i 8 s hrvatske strane.

Tom događaju je svjedočio i Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije. Domaćin, načelnik Ljubomir Grgec je prilikom pozdravnih riječi iskoristio trenutak za promociju Kotoribe koja ima 3.200 žitelja i izuzetno razvijeno gospodarstvo s više od tisuću zaposlenih.

Izgrađena je kompletna infrastruktura, a bogatstvo mjesta čine i 22 udruge. Grgec je spomenuo višegodišnju želju izgradnje mosta Kotoriba - Murakerestur što je prihvatila mađarska Vlada. Dr. Antal je obećala pomoć.

Mario Moharić, predsjednik EGTS, spomenuo je projekt 'Dvije rijeke - jedan cilj' za što je EGTS dobio 6,4 milijuna kuna, ali glede sporosti naše uprave više od godinu dana čekaju iz Ministarstva uprave odluku o proširenju EGTS s novim članicama što je u Mađarskoj riješeno veoma brzo. Nakon sastanka nazočni su obišli dio naselja.

Željom Srbije da crta razgraničenja dvije države bude po sredini Dunava, obje bi ade bile oduzete Vukovarcima
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.