STRATEŠKI dokumenti suradnje EGTS i na hrvatskome jeziku

Kotoriba, odnosno njen načelnik Ljubomir Grgec, u četvrtak su bili domaćini predstavljanja novo izrađene i na hrvatski jezik prevedene brošure 'Kohezijski pregled i Strategija integriranog razvoja područja Regija Mura EGTS'.

Istu je predstavio Stjepan Tišler, načelnik mađarske pomurske Općine Serdahelj, a tom događaju je nazočila i dr. Andrea Antal, predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske u Odjelu za EGTS. Rečeno je kako je prijevod koštao 900.000 forinti, 700.000 sufinanciralo Ministarstvo vanjskih poslova Mađarske i 200.000 naš EGTS kojim je obuhvaćeno 13 općina s mađarske i 8 s hrvatske strane.

Tom događaju je svjedočio i Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije. Domaćin, načelnik Ljubomir Grgec je prilikom pozdravnih riječi iskoristio trenutak za promociju Kotoribe koja ima 3.200 žitelja i izuzetno razvijeno gospodarstvo s više od tisuću zaposlenih.

Izgrađena je kompletna infrastruktura, a bogatstvo mjesta čine i 22 udruge. Grgec je spomenuo višegodišnju želju izgradnje mosta Kotoriba - Murakerestur što je prihvatila mađarska Vlada. Dr. Antal je obećala pomoć.

Mario Moharić, predsjednik EGTS, spomenuo je projekt 'Dvije rijeke - jedan cilj' za što je EGTS dobio 6,4 milijuna kuna, ali glede sporosti naše uprave više od godinu dana čekaju iz Ministarstva uprave odluku o proširenju EGTS s novim članicama što je u Mađarskoj riješeno veoma brzo. Nakon sastanka nazočni su obišli dio naselja.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Znanstvenica sa 'Ruđera' istražuje raštiku: antikancerogena je i Amerikanci su ludi za njom!
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.