SASTANAK U MEĐIMURJU HŽ uvodi pametne kartice i vagone za bicikle

U Maloj vijećnici Međimurske županije održan je danas sastanak župana Međimurske županije Matije Posavca, pročelnika UO za društvene djelatnosti Branka Sušeca i suradnika Ivice Rusa i Nenada Ujlakija, s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza direktora Željka Ukića, Snježane Malinović, direktorice prodaje i marketinga, te suradnika.

Glavna tema bila je analiza trenutne situacije željezničkog prijevoza u Međimurskoj županiji, s naglaskom na buduće potrebe i smjernice za poboljšanje prijevoza na ovom području.

Kako je naglašeno, u svim je krajevima zemlje prisutno smanjenje korištenja sredstava javnog prijevoza, a iako u Međimurju zabilježen pad putnika, to ne znači da će doći do ukidanja linija. Čak štoviše dogovoreno je kako ukidanja linija nema, te usuglašeno da s novim voznim redom 2017./2018. koji će se usvojiti sredinom prosinca, ne dođe do smanjenja ponude vlakova.

Umjesto toga uvest će se jedna dodatna linija u jutarnjim satima, na dnevnoj relaciji Čakovec – Zagreb, za potrebe u prvom redu radnika, studenata i učenika. Na način da će u 07:00 sati krenuti iz Čakovca, prema Zagrebu i Osijeku.

Razgovaralo se o mogućnosti suradnje s HŽ Infrastrukturom o rekonstrukciji stajališta, ali i cestovno – željezničkim prijelazima koji bi trebali uskoro biti u potpunosti u funkciji. Međimurska županija omogućuje svojim srednjoškolcima prijevoz vlakom, te je tako rečeno kako će i ove godine nastaviti sa sufinanciranjem, kako bi svima bio omogućen besplatan prijevoz, osim vlakom, dakako i autobusom.

Prosječno se oko 600 školaraca na svom putu od i do škole koristi željeznicom, za što se izdvaja više od 1,1 milijun kuna za Međimurje.  

Na sastanku je naglašeno i kako HŽ uvodi pametne kartice s raznim pogodnostima za putnike. Isto tako dani su prijedlozi i s ciljem razvoja turizma, uz uvođenje linija prema Kotoribi i Murskom Središću, ali i implementacijom posebnih vagona za vožnju bicikla, kao poticaj cikloturizmu.

Turistički vinski vlak, osmišljava se projekt koji bi vozi na relacijama Ptuj – Čakovec – Varaždin – Lepoglava, sa stajanjima od 2 sata u svakom gradu i turističkim vodičem. Najavljeno je ujedno kako će se održati jedan sastanak s koncesionarima koji obavljaju javni linijskog prijevoz autobusima da se uvede pilot projekt prodaje zajedničkih karata za područje Međimurja, kako bi se olakšao put svim putnicima.

Vraćamo se u dramatične trenutke kada su sve oči bile uprte u haškog suca Merona
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.