PROJEKT WiFi4EU Besplatni bežični internet diljem Međimurja!

Na sjednici Kolegija gradonačelnika i načelnika u Međimurju predstavljen je projekt WiFi4EU čiji je cilj da stanovnici cijele Europske unije imaju brzi bežični pristup internetu u općinama i gradovima.

Natječaj za prijavu je objavljen s rokom do 15. svibnja a prijaviti se mogu gradovi i općine koje žele uspostaviti WiFi na područjima na kojima još ne postoji, te oni kojima su potrebna sredstva za opremu i njezino postavljanje.

Program za naredne dvije godine osigurava 120 milijuna eura bespovratnih sredstava za nabavu i ugradnju opreme potrebne za bežične pristupne točke.

Predstavnik EUROPE DIRECT Čakovec Branko Matuza naglasio je kako će se financijska sredstva dodjeljivati prema načelu prvenstva s obzirom na redoslijed prijave, a dodjeljivat će se jedan kupon za svaku zajednicu te će se njime pokriti i do 100 % prihvatljivih troškova, odnosno do 15.000 eura po općini ili gradu čime će se financirat oprema i troškovi postavljanja točke za pristup internetu, dok će općina ili grad plaćati internetsku pretplatu i održavanje opreme tijekom najmanje tri godine.

Besplatnu eMedjimurje.hr aplikaciju za Android možete preuzeti klikom ovdje, a za iPhone ovdje.

Brođani negoduju: voda iz slavine masna danima otkako je rečeno da je mogu piti
Sorry, tvoja verzija web preglednika više nije podržana.

Za pristup portalu, a i zbog sigurnosnih razloga molimo te da nadogradiš svoj preglednik na najnoviju verziju.